AlphaTauri doet niet moeilijk: Gasly en Tsunoda vastgelegd voor 2022

Het tweede team van Red Bull heeft er geen doekjes omgewonden: volgend jaar rijden Pierre Gasly en Yuki Tsunoda gewoon weer in een blauw/witte overall.

AlphaTauri doet niet moeilijk: Gasly en Tsunoda vastgelegd voor 2022

We waren het in de wervelstorm van speculatie na het pensioen van Kimi Raikkonen en de overstap van Valtteri Bottas naar Alfa Romeo al bijna vergeten, maar AlphaTauri had hun rijders helemaal nog niet vastgelegd voor volgend seizoen. Het gebrek aan geruchten rond de twee stoeltjes van het modemerk blijkt niet zonder reden te zijn: er verandert namelijk helemaal niets. Pierre Gasly en Yuki Tsunoda blijven namelijk gewoon zitten waar ze zitten.

Good guy Gasly

Dat de puik presterende Fransman mag blijven is geen verrassing. Sinds zijn demotie bij Red Bull midden in 2019 heeft Pierre zich enorm herpakt en geprofileerd als de absolute teamleider bij AT. Uit dertien races heeft hij dit seizoen tien keer punten weten te pakken. Drie keer was dit zelfs binnen de top vijf, met een derde plek op de straten van Baku als kroonstuk. Als achtste in het kampioenschap doet Gasly gewoon goede zaken. Nu Perez bijgetekend heeft bij Red Bull is er voor Pierre eigenlijk ook geen betere plek dan AlphaTauri.

Gasly is het daar roerend mee eens: "Ik ben erg blij om met AlphaTauri nog een seizoen verder te gaan in de Formule 1, helemaal na het zien van de vooruitgang die we als team hebben geboekt sinds ik me er voor het eerst bij voegde in 2017. Met de prestaties die we tot nu toe hebben laten zien denk ik dat er geweldige dingen zijn om te bereiken voor de rest van het seizoen en voor volgend jaar, helemaal met de komst van veranderingen voor 2022. Ik kijk er naar uit om te zien wat we kunnen bereiken in het nieuwe tijdperk van de F1."

Yuki the Rookie

De Japanse debutant heeft zijn belofte nog niet helemaal ingelost. Tsunoda haalde slechts vijf keer punten op dit seizoen en werd vooral geplaagd door zijn eigen overmoed. Te vaak gooide hij kansen weg in de kwalificatie of zelfs de vrije trainingen met onnodige spins. Een verhuizing naar Italië om dichter bij het team te zijn en nauwer samen te werken moest uitkomst bieden, maar een echte verbetering hebben we nog niet gezien. De goodwill van Honda, dat in 2022 in anonimiteit gewoon aanblijft bij Red Bull, zal ongetwijfeld een rol spelen bij het behouden van de vurige Japanner.

Yuki is blij dat hij mag blijven en hoopt vooral nog veel te leren van zijn teamgenoot: "Het is een geweldige kans en ik ben zo dankbaar naar het team dat ze me toestaan mijn ervaring in de Formule 1 te laten groeien met hen. Ik heb een hele goede relatie met Pierre, ik heb al veel van hem geleerd dit jaar en zijn ervaring heeft me geholpen om mijn eigen vaardigheden te ontwikkelen, dus het is geweldig dat ik mijn F1-reis met hem vervolg."

Alternatieven?

Had AT dan echt geen andere keuze? Nee, niet echt. Kopman Pierre Gasly vervangen zou namelijk geen enkele zin hebben. Binnen het Red Bull-opleidingsprogramma zijn er bovendien geen echte kandidaten. Het opnieuw inzetten van Alexander Albon zou bovendien de ontwikkeling van Tsunoda in de weg zitten. Voor de Britse-Thai is een Alfa Romeo of Williams-stoeltje een betere optie.

Alle hoop van de toekomst van RBR's rijdersprogramma rust op dit moment op de Nieuw-Zeelander Liam Lawson. De F2-rijder is tevens onderdeel van het Red Bull-Ferrari DTM team met Albon, maar heeft op dit moment nog niet genoeg punten voor de gewilde superlicentie. Voorlopig verandert er dus even niets in Faenza.

Liam Lawson met de Rodin FZED trackday special
Formule 1
  • Red Bull Content Pool