Vijftien maanden cel voor Britse spoorwegrijder

Afgelopen mei ramde de Britse brokkenpiloot zijn Mitsubishi 800 meter over een spoorweg. De roekeloze actie is de man duur komen te staan.

Vijftien maanden cel voor Britse spoorwegrijder

Even een stukje afsnijden door een straat waar je eigenlijk niet langs mag, we hebben het allemaal wel eens gedaan. In man nabij de Engelse stad Birmingham maakte het echter wel heel erg bont.

De 31-jarige Aaron O’Halloran stuurde zijn zwarte Mitsubishi Shogun (bij ons bekend als de Pajero) afgelopen mei doodleuk het spoor op en scheurde langs het station van Duddleston. Na ongeveer achthonderd meter vond de beste man het welletjes, maar hij kreeg zijn auto niet van het spoor af. Na enkele verwoede pogingen liet hij de dwars op het spoor geparkeerde wagen achter en ging hij te voet verder.

Acht uur vertraging

De lokale autoriteiten konden niet bepaald lachen om de stunt. De rampenrit veroorzaakt voor meer dan 23.000 pond (€26.932) schade aan het spoor en leidde tot een vertraging van maar liefst acht uur. De politie ging meteen over tot een klopjacht op de brokkenpiloot. Gelukkig voor hen duurde het niet lang om O'Halloran op te sporen: de slimmerik had namelijk zijn telefoon in de Mitsubishi laten liggen.

Vijftien maanden

Tijdens de ondervraging ontkende Aaron meerdere keren dat hij verantwoordelijk was voor het incident, ondanks de camerabeelden en de aanwezigheid van zijn telefoon. Daar ging de rechtbank van Birmingham niet in mee. O'Halloran mag vijftien maanden lang zijn zonden gaan overdenken in een lokale gevangenis en moet een schadevergoeding betalen van 156 pond (€182).

De zware straf is volgens politie inspecteur Raymond potentiële meer dan terecht. Hij wil met O'Halloran een duidelijk voorbeeld stellen naar andere potentiele spoorwegcoureurs: "De straf die hem opgelegd is toont de ernst van zijn vergrijp en we zijn blij dat er niemand gewoond geraakt is door O'Halloran's schokkende gedrag. Hij zal in de gevangenis nu meer dan genoeg tijd hebben om na te denken over zijn idiote handelingen."

Algemeen
  • British Transport Police