Max Verstappen: 'Wakker blijven moeilijkste element GP Turkije'

Ondanks de lastige natte omstandigheden kon Max Verstappen zich maar moeilijk vermaken tijdens de Grand Prix van Turkije. Op gepaste afstand van Valtteri BOttas was het volgens de Nederlander moeilijk wakker blijvem

Max Verstappen: 'Wakker blijven moeilijkste element GP Turkije'

Het leven van een F1-coureur is niet bepaald makkelijk. Helemaal niet als de baan nat is en je banden al versleten zijn. Onder die omstandigheden zou elke gewone sterveling zich niet snel gaan vervelen. Dat geldt echter niet voor Max Verstappen. Tijdens eenzame Grand Prix van Turkije op gepaste afstand van Valtteri Bottas begon hij toch al snel aan andere dingen te denken.

Wakker blijven

Bij het traditionele interview na de race deed hij tegenover David Coulthard even een boekje open over zijn ervaringen op Istanbul Park: Het was niet makkelijk vandaag. Ik ben blij dat ik als tweede ben geëindigd, in deze omstandigheden is het heel erg makkelijk om iets verkeerd te doen."

Op de vraag wat nou het moeilijkste element van de race was antwoordde de Nederlander met een knipoog: "Wat het moeilijkste was vandaag? Wakker blijven! [lacht]. We moesten de hele race op de banden letten. We gaan nu door naar Austin, dat gaat een goed duel met de Mercedessen worden."

Spanning in Austin

Verstappen gaat met zes punten voorsprong als kampioenschapsleider naar Texas. Het is te hopen dat de Grand Prix van Amerika op 24 oktober voor hem een tikkeltje spannender zal zijn. Met nog zes Grand Prix te gaan staat het kampioenschap nog wagenwijd open.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool