Belachelijk leuk: Suzuki Mighty Boy minitruck met 440 pk V8 (video)

Deze minuscule Suzuki bewijst het maar weer eens: als het bestaat, dan kan er een V8 in.

Belachelijk leuk: Suzuki Mighty Boy minitruck met V8

Wat krijg je als je een Japans zuinigheidswondertje over laat aan een stel losgeslagen Australische benzinesnuivers? Juist, de ultieme burnoutmachine. In z'n thuisland was deze prachtig genaamde Suzuki Mighty Boy bedoeld als een super-compacte bedrijfswagen voor marktkooplui in hartje Tokyo. Down Under werd de pickup versie van de Alto echter een hele andere rol gegeven.

Nice V8, mate

Onder het korte kapje vinden we normaal gesproken een 543 cc driecilinder met maximaal 34 pk die de voorwielen aandrijft. Meer inhoud dan 550cc was onder de kei car-regels immers niet toegestaan. Met dank aan absolute mafkees Chris is de driepitter vervangen door een zesliter LS2 V8 van General Motors, ongetwijfeld uit een Holden. Via een T400 drietraps automaat brengt de achtcilinder het miniatuur achterasje aan het gillen.

Een beetje nerveus

Met 440 pk onder de linkervoet en een wielbasis van slechts 2.15 meter kun je de Mighty Boy gerust een beetje nerveus noemen. In een video laat Chris ons zien hoe moeilijk het is om het dingetje met de neus de goede kant op de houden. De eerste versnelling wordt bijvoorbeeld helemaal niet gebruikt. Volslagen nutteloos dus, deze Suzuki, maar wel erg gaaf.

Cargasm
  • Stance Royalty
  • Stance Royalty