Nico Hülkenberg ziet af van IndyCar-overstap om 'persoonlijke redenen'

Na een succesvolle test voor McLaren heeft de sympathieke Duitser een overstap naar Amerika toch afgeslagen. Een carriere in de IndyCar valt volgens Nico niet te rijmen met zijn persoonlijke leven.

Nico Hülkenberg ziet af van IndyCar-overstap om 'persoonlijke redenen'

Het is volgens velen misschien wel de beste F1-coureur die nooit een podium scoorde: Nico Hülkenberg. The Hulk was tussen 2010 en 2020 maar liefst negen seizoenen actief in de koningklasse van de autosport, maar kwam nooit verder dan een vierde plek.

Nadat hij vorig jaar bij Renault vervangen werd door Esteban Ocon was de koek eindelijk op voor Nico. Na een paar puike invalbeurten voor Racing Point kon hij nog even aanschuiven als derde rijder voor Aston Martin, maar een racestoeltje zit er niet meer in.

Leven na de F1

Nu zijn kansen in de F1 verkeken zijn is Hülkenberg druk op zoek naar een alternatief. In zijn zoektocht kwam hij al snel uit op die andere grote single seater -klasse: IndyCar.

In navolging van recente overlopers als Marcus Ericsson en Romain Grosjean besloot hij een verkennende test te doen bij het Arrow McLaren SP team. Nico eindigde de test als laatste, maar had in die korte tijd veel geleerd. De geluiden vanuit het team waren ook bijzonder positief, maar McLaren zou pas plek voor hem hebben wanneer de derde auto klaar was.

Persoonlijke redenen

Dat extra stoeltje mag wat Hülkenberg betreft echter aan iemand anders uitgeleend worden. In een Twitter-post heeft hij vandaag een update gegeven over de status van zijn IndyCar-avontuur. Volgens Nico was het een bijzondere ervaring om met de Dallara-Chevy te testen, maar heeft hij toch besloten ergens anders aan de slag te gaan. Om 'persoonlijke redenen' vindt hij het geen goed idee om de overstap naar Amerika te maken.

Jong gezin

Geen zorgen: die persoonlijke redenen zijn gelukkig niets ernstigs. De twijfels over een carriere in Amerika komen namelijk door Hülkenberg's jonge gezinnetje. In september werd hij namelijk vader van zijn eerste kindje. Met een jong dochtertje in huis leek het Nico duidelijk geen goed idee om aan de andere kant van de grote plas te gaan racen.

Het afblazen van de potentiele IndyCar-deal betekent echter nog geen einde carriere voor Hulk. In hetzelfde bericht geeft hij aan te werken aan andere plannen. Wellicht zien we hem binnenkort terug op Le Mans in een van de nieuwe LMDh-machines, of maakt hij binnenkort zijn debuut in de GT-racerij. Hoe het ook zij, we zijn er zeker van dat hij goed terecht zal komen.

Autosport
  • NTT IndyCar Series, Formula 1