Ga offroad met deze Porsche 997 Safari 

Klaar met dezelfde buitenweggetjes? Met deze 911 kun je gerust buiten de gebaande paden gaan.

Ga offroad met deze Porsche 997 Safari 

De Porsche 911 is een van de meest onwaarschijnlijke auto's met een rallyverleden. In het luchtgekoelde tijdperk stuurden de Duitsers de populaire sportwagen echter zelfs naar de loodzware Paris-Dakar Rally.

Na de overwinningen van de 959 werd het echter stil rond de rally-aspiraties van Porsche. In 2012 probeerde het merk het nog even met een Safari concept, maar die auto bleef tot begin dit jaar achter gesloten deuren.

Eigenbouw-Safari

De eigenaar van deze 997.2 uit 2010 had geen zin om te wachten op Porsche voor een Safari-versie, dus hij bouwde hem gewoon zelf. De Amerikaan begon met een standaard Carrera, voorzien van een 345 pk sterke 3,6 liter zescilinder boxer en een handgeschakelde zesbak. Net als de eerste rally-911's stuurt de wagen zijn vermogen alleen naar de achteras.

Heavy duty

Met behulp van een Tarret en JRZ 997 Safari ophangingskit is de Carrera met maar liefst 7.5 centimeter verhoogd. Het vette BFGoodrich All-Terrain T/A KO2 rubber in de maat 215/65/16 op Braid Winrace wielen zorgt ervoor dat de wagen op losse ondergronden zijn mannetje staat. Onder de door een open uitlaat ademende motor is bovendien een aluminium skidplate gemonteerd. Met de in de carrosseriekleur gespoten LED-lichtbalk kun je zelfs in het diepste duister je lol niet op.

Comfortabele crosser

Naast de offroad modificaties is er nog genoeg veranderd aan de Porsche, zowel van binnen als van buiten. In het interieur vinden we een GT3-stuur, Recaro Pole Position stoelen, Schroth zespunts gordels, een B&M short shifter, GT3 RS stoffen deurlussen, een brandblusser, een wit gespoten rolkooi en alcantara op alle denkbare oppervlakken.

Geen diva

Aan de buitenkant worden de lichtbalk en de rallywielen aangevuld met een 911 Turbo motorkap, dubbele Carrera S uitlaatpijpen, andere roosters in de grille en een Thule/Yakima dakdrager.

De auto is bovendien geen diva: in de advertentie worden zonder schaamte alle kleine krasjes en deukjes getoond. In juni 2020 de achterbumper vervangen en werd er vlak voor de verkoop een nieuwe voorruit in gezet. De Safari is dus gelukkig gebruikt waar hij voor bedoeld is.

Verse conversie

Na een leven in Hawaii, Californië en Illinois is de Safari uiteindelijk in San Francisco terechtgekomen. De Carrera 2 heeft slechts 144.000 kilometer op de klok, waarvan het overgrote merendeel op de standaard vering. De ombouw naar Safari-specs is namelijk nog maar een paar maanden oud.

De 911 Safari wordt aangeboden op de bekende veilingsite Bring A Trailer. Met nog twee dagen te gaan staat het hoogste bod op $50.000 (€57.945). Heb je zin in offroad lol met een boxer soundtrack? Meebieden kan hier.

Cargasm
  • Bring a Trailer