Mario Isola en Petter Solberg laten Kimera EVO37 Tribute uit in Monte Carlo (video)

Het hoofd van Pirelli Motorsport en de wereldkampioen van 2003 had de eer om de herboren Lancia Rally 037 aan de tand te voelen tijdens de Rally Monte Carlo.

Mario Isola en Petter Solberg laten Kimera EVO37 Tribute uit in Monte Carlo (video)

De Rally Monte Carlo stond dit jaar in het teken van de nieuwe, Group B achtige Rally1-machines en de triomfantelijke terugkeer van Sébastien Loeb, die op 48-jarige leeftijd zijn 80ste WRC-overwinning binnensleepte. Verder achterin het veld was er echter ook een 'echte' Group B wagen te ontdekken, met toevallig één van Loeb's oude rivalen aan boord.

Solberg op de verkeerde plek

Om de lancering van de aankomende Kimera EVO37 kracht bij te zetten deed één van de herboren Lancia's mee met de rally. Kimera had voor de runs niemand minder dan Petter Solberg geregeld, de wereldkampioen van 2003 met Subaru. De Noor kwam echter verbazend genoeg niet achter het stuur te zitten: die plek was geserveerd voor Pirelli Motorsport opperhood Mario Isola.

Oldschool beest

Vol goede hoop en met een gezonde dosis humor ging het duo van start in de brute retro-racer. In tegenstelling tot de oude Lancia heeft de Kimera zowel een turbo als een supercharger, net zoals de latere Delta S4. Het resultaat is meer dan 500 pk, dat via een handgeschakelde transmissie op alleen de achterwielen overgedragen wordt. De auto weegt bovendien slechts 960 kilo. Geen doetje dus, die Kimera.

En dat is Mr. Solberg ook zeker niet. Er zijn maar weinig coureurs die rustig naast een relatief onervaren bestuurder gaan zitten. Isola is immers nooit verder gekomen dan een handjevol rallies met een Renault Clio en Mitsubishi Lancer Evo IX. Gelukkig brachten beide mannen de wagen ongeschonden aan de finish.

Cargasm
  • DirtFish