Verlos deze arme Nissan 200SX van zijn Corvette-luier

Dit zwaar toegetakelde JDM-icoon smeekt erom verlost te worden van zijn afgrijselijke bodykit. Ben jij die dappere redder in nood?

Verlos deze arme Nissan 200SX van zijn Corvette-luier

Het Nissan S-chassis is één van de meest legendarische platforms ooit. Vooral de laatste drie versies van het platform hebben een haast mythische status verworven in de tuning en driftwereld. Er is bijna geen driftevenement op de planeet dat gehouden wordt zonder dat er een vaak zwaar aangepast S-chassis op de startlijst staat. Je kunt echter alsnog te ver gaan met het aanpassen van je S13, S14 of S15. Deze knalrode Nederlandse 200SX maakt dat nog eens pijnlijk duidelijk.

Corvette SX?

Van vooraf gezien lijkt er weinig mis te zijn met de Nissan. De verbrede spatborden en Honda NSX-achtige flanken met drie inlaatopeningen zijn nog tot daaraan toe. Zelfs de goedkoop ogende verchroomde 18-inch wielen kunnen er nog mee door. De paniek slaat pas toe als je om de auto heen loopt. De vorige eigenaar heeft de 200SX om de één of andere reden namelijk voorzien voorzien van het staartstuk van een Corvette C5, compleet met de toepasselijke vier eindstukken.

Beroerde buttlift

Nu is de Corvette van zichzelf geen lelijke auto, maar het ongelukkige huwelijk met de Nissan is een aanslag op de netvliezen. Recht van achteren zou de Nissan je op het verkeerde been kunnen zetten, maar vanaf elke andere hoek lijkt de auto een bijzonder goedkope en slecht uitgevoerde buttlift ondergaan te zijn. Zelfs Nicki M. en Kim K. zouden bedanken voor deze uitbundige 'verfraaiing'.

Standaard blok

Afgezien van al fanatiek scheurende kunststof bodykit lijkt de 200SX echter in redelijk goede staat te zijn. De gevreesde roestduivel lijkt op afstand gehouden te zijn, al kunnen we natuurlijk niet onder de auto kijken. Onder de kap vinden we een nette CA18DET, de geblazen 1,8 liter viercilinder die door drifters vaak wordt vervangen door de latere SR20DET, de Toyota 2JZ of een vette GM LS V8. De motor van dit exemplaar is echter nog standaard en levert 169 pk aan de achterwielen via een handgeschakelde vijfbak.

Uitbouwen of origineel?

Ondanks zijn toegetakelde carrosserie is de Nissan dus zeker nog te redden. De auto heeft zelfs nog een geldige APK tot eind mei. Hij heeft alleen een handige liefhebber nodig die de afgrijselijke bodykit vervangt door iets beters, of hem gewoon terug brengt naar de z'n originele staat.

Een origineel Nederlandse 200SX zonder aanpassingen is tegenwoordig immers zeldzamer dan een zwaar opgefokte drifter. Het onaangetaste lederen interieur met onder andere elektrische verstelbare stoelen, elektrische ramen en een heuse airbag helpen alvast bij de eventuele restauratie. Met 213.958 kilometer op de klok heeft de Nissan voldoende ervaring, maar zeker niet teveel.

Tweedehandsje van Verstappen

Geïnteresseerd in dit project? Dan kun je aankloppen bij B. Verstappen Bedrijfswagens. En nee, dat is helaas geen familie van. Dat is eigenlijk maar goed ook, want daardoor blijft de prijs relatief beperkt. Voor 9.950 euro is de 200SX van jou. Volgens meneer Verstappen is dat met klem een vaste prijs.

Dat klinkt misschien alsnog als veel voor een grondig verneukte wagen, maar een kijkje op Marktplaats leert ons dat een net exemplaar 18.500 moet opbrengen. De zeldzaamheid en populariteit van de S13 houden de prijs uiteraard hoog. Gelukkig betekent dat ook dat de auto alleen maar méér waard kan worden. JDM liefhebbers met twee rechterhanden (en/of een dikke beurs), sla je slag!

Algemeen
  • B. Verstappen Bedrijfswagens