Christian Horner wil 'DRS-spelletjes' aan banden leggen

De kat en muis spelletjes die Max Verstappen en Charles Leclerc in de slotfase van de Grand Prix van Saoedi Arabië speelden om het derde DRS-detectiepunt vielen niet in de smaak bij Red Bull's opperhoofd. Volgens Christian Horner moet de F1 dit soort situaties voorkomen met wijzigingen aan de manier waarop DRS wordt ingezet.

Christian Horner wil 'DRS-spelletjes' aan banden leggen

De smaakmaker van de race in Saoedi Arabië was zonder twijfel het gevecht tussen Charles Leclerc en Max Verstappen in de slotfase. De strijd concentreerde zich echter niet op wiel tot wiel gevechten, maar het activeren van het DRS-systeem.

Net zoals in Bahrein maakte Leclerc gebruik van twee opeenvolgende DRS-zones om Verstappen in de val te lokken. De Monegask liet de Red Bull er bij het laatste detectiepunt doodleuk langs zodat hij met een open vleugel opnieuw aan kon vallen op start/finish.

DRS-spelletje

In tegenstelling tot Bahrein realiseerde Verstappen zich al snel wat zijn rivaal aan het doen was. Een ronde later ging hij daarom expres hard op de rem om DRS te grijpen voor het rechte stuk. Leclerc deed echter precies hetzelfde, waardoor beide wagens met rokende banden bijna tot stilstand kwamen. Een komisch gezicht.

Na de race legde Leclerc zijn tactiek nog even uit:

"Ik wist eigenlijk dat als ik Max met DRS voor het rechte stuk achter me liet, dat ik eenvoudig ingehaald zou worden. Dus ik wilde die DRS gewoon. Op die eerste ronde remde ik erg vroeg en ik kreeg de DRS en ik kon hem terugpakken op de run naar bocht 1. En de tweede keer wist Max natuurlijk dat ik dat ging doen, dus we remden allebei nogal vroeg, maar ik bleef er uiteindelijk alsnog voor. De derde keer werkte het niet voor mij."

Expres remmen

De strijd om de DRS-lijn zorgde voor veel vermaak voor de fans, maar Red Bull teambaas Christian Horner kon niet meegenieten.

De Brit zag eigenlijk vooral problemen met tactieken en spelletjes die de dubbele DRS-zones in de hand werken. Het mag volgens Horner niet zo zijn dat remmen en wachten op een Mario Kart-achtige powerup belangrijker is dan echt racen :

"De DRS is zo krachtig dat je kon zien dat het simpelweg een kat en muis spelletje was tussen de coureurs waarbij ze gewoon remden op een bepaald punt. Dus ik denk dat we misschien moeten kijken waar het DRS detectiepunt is voor de komende jaren. Je wil de situatie [waarbij coureurs expres op de rem gaan] zeker vermijden."

Goede show

Horner's mening werd uiteraard niet gedeeld door bittere rivaal en nachtbraker Toto Wolff. De boomlange Oostenrijker vond de spelletjes tussen Leclerc en Verstappen juist wel amusant:

"Persoonlijk vind ik het leuk. Ik denk dat de auto's geleverd hebben waar de Formule 1 op hoopte. Geweldige inhaalacties en DRS is krachtig maar het geeft een goede show nu. Ik vind dat het vermakelijk was om te kijken."

Jeddah '21

Wolff's reactie is opvallend, aangezien de strijd om DRS tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen vorig jaar op hetzelfde circuit bijna op een drama uitliep.

Na een illegale inhaalactie probeerde Verstappen nog vóór het detectiepunt de Mercedes erlangs te laten, maar Hamilton hapte niet. Uit frustratie remde Max nog een keer, waardoor het tot een botsing kwam.

Het incident demonstreerde meteen de problemen met het huidige DRS-systeem. Nu Mercedes in de verste verte niet in de buurt is van Red Bull kan het Toto kennelijk niet zoveel meer schelen.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, Mercedes-AMG Petronas F1 Team