Frank Stephenson ontleedt ontwerp nieuwe BMW 7-serie

Originele X5 en New Mini ontwerper Frank Stephenson buigt zich over de nieuwste creatie van BMW's knotsgekke ontwerpafdeling. Is de nieuwe 7 net zo'n aanfluiting als de 4-serie en de XM?

Frank Stephenson ontleedt ontwerp nieuwe BMW 7-serie

BMW's ontwerpafdeling is de laatste jaren bezig met een agressieve aanval op de netvliezen van autoliefhebbers. Van 2 Active Tourer tot X7 facelift, alles lijkt doelbewust op ingericht om om de meest pijnlijke manier meteen in je brein te branden. De traditionele slanke nieren zijn inmiddels uitgegroeid tot een moddervette lever, terwijl de koplampen steeds kleiner lijken te worden.

Als klap op de vuurpijl lijken de extreme hoeken en drukke lijnen op de flanken van nieuwe modellen zoals de XM vaak getekend te zijn door minstens vier verschillende mensen. Mensen die elkaar nooit gesproken hebben buiten Zoom.

Gefrustreerde Frank

Niemand lijkt zo erg te lijden onder het nieuwe regime van BMW als ontwerper Frank Stephenson. De in Marokko geboren Amerikaan werkte elf jaar voor het merk uit Beieren, en was verantwoordelijk voor de wederopstanding van MINI en de creatie van de eerste BMW SUV: de E53 X5.

Als voormalig Chief Designer en levenslange BMW-fan heeft Frank zich knarsetandend door de nieuwe modellen moeten werken. Na de 4-serie, iX, 2 Coupe en XM, auto's die hem elke keer meer wisten teleurstellen, is hij eindelijk aangekomen bij de nieuwe 7/i7.

Met frisse tegenzin ging Frank aan de slag met het uit elkaar peuteren van de controversiële lijnen van de nieuwe Siebener. Is het weer een enorme flop vol overdreven details, of is er dankzij het vlaggenschip toch hoop voor BMW? In zijn uitgebreide analyse geeft Mr. Stephenson je zijn diagnose.

Achtergrond
  • BMW
  • Frank Stephenson