Fan laat Latifi-tattoo zetten om puntenfinish te vieren

Een fanatieke fan heeft een groot offer gebracht aan King Latifi. Twitteraar Williams F1 USA liet zijn arm eronder kliederen ter ere van de eerste puntenfinish van het seizoen in Japan.

Fan laat Latifi-tattoo zetten om puntenfinish te vieren

Net als elke sport kent de Formule 1 een aantal absolute legendes: Juan Manuel Fangio, Jim Clark, Niki Lauda, Taki Inoue, Ayrton Senna, noem ze maar op. Door de mythische status van deze grootheden is het geen verrassing dat sommige fans ze willen vereeuwigen op hun eigen huid. Na vandaag is er echter een nieuw lid in die Hall of Fame: Nicholas Latifi. Superfan Williams F1 USA draagt de legendarische coureur namelijk vanaf nu voor altijd bij zich.

Punten in 2022

De tattoo kwam echter niet zomaar uit de lucht vallen: de twitteraar had namelijk de voorwaarde gesteld dat Latifi eerst punten moest scoren in 2022. In een jaar waarbij King Latifi vaak 21ste of 22ste stond in een kampioenschap met 20 vaste coureurs leek dat scenario echter onwaarschijnlijk.

Na even te verdwalen op het circuit wist Nicky het echter toch te doen op Suzuka. Door meteen na de herstart over te stappen op de intermediate wist de Williams-coureur zich op te werken naar P9. Ondanks een gridstraf en een start vanaf P20 kwam de Canadees dus met twee punten thuis, net zoveel als Nyck de Vries binnenhaalde in zijn enige race voor het team.

De tattoo

Williams F1 USA bleek een twitteraar van zijn woord te zijn. Na de puntenfinish van Latifi liet hij vrijwel meteen zijn arm verfraaien met het Williams-logo en de officiële afkorting van Goatifi's naam. De Canadees zal na dit seizoen de F1 dan wel moeten verlaten, maar door deze fan blijf zijn herinnering voor altijd in stand.

Formule 1
  • BrunoPress