Verstappen wil niets zeggen over superteam met De Vries

Met twee Nederlanders in de koningsklasse en dan ook nog eens onder dezelfde Red Bull-vleugels, lijkt een Oranje superteam dichterbij dan ooit.

max verstappen 1100

Voor Nyck de Vries ging vorige week een droom in vervulling toen hij definitief een plekje kreeg bij AlphaTauri, het 'kleine broertje' van Red Bull Racing. Aangezien AlphaTauri ook onder het zeggenschap van drankjesfabrikant Red Bull valt, durfden sommige F1-fans direct groots te dromen: stel dat het contract van Perez na 2024 afloopt en De Vries zijn kunnen weet te bewijzen bij Scuderia AlphaTauri...zou dan een Nederlands Red Bull-superteam geen mogelijkheid zijn? Max Verstappen wil er voorlopig in ieder geval niet over speculeren.

Trots

In gesprek met Viaplay liet Verstappen al weten dat hij heel blij is voor zijn collega. "Hij heeft nu een zitje voor de komende jaren en dat is gewoon heel mooi. Wat ik ook mooi vind is dat hij er altijd al een beetje tegenaan zat te leunen, maar dat hij die ene gegeven kans met beide handen aangreep. Hij scoorde meteen punten en ik ben dan ook heel blij voor Nyck", aldus Verstappen.

"Ik weet ook zeker dat hij goed kan leren bij AlphaTauri. Dat is ook gewoon een heel leuk en mooi team en hopelijk ook een competitief team. Het draait er natuurlijk ook gewoon om dat je om die punten kan vechten", voegt hij hier nog aan toe. En dat De Vries dat kan, heeft hij direct bewezen toen hij inviel voor Alex Albon.

Superteam?

Over een mogelijk superteam met De Vries wil Verstappen echter (nog) niet spreken. "Dat moet je niet aan mij vragen. Dat is ook afhankelijk van wat er naast mij gebeurt met bijvoorbeeld Checo. Je weet niet hoe lang hij goed blijft presteren."

Hij vult aan: "Laten we eerst maar gewoon eens genieten van twee Nederlanders in de Formule 1."

Formule 1
  • RN365
  • Brunopress