Beruchte Britse oversteekplaats dicht vanwege internetdrukte 

De Rufford Ford in het Engelse Nottinghamshire trekt door virale YouTube en TikTok video's zoveel bekijks dat hij afgesloten is. Door de steeds groter wordende groepen toeschouwers kunnen de lokale autoriteiten de veiligheid niet langer garanderen.

Beruchte Britse oversteekplaats dicht vanwege internetdrukte 

Er is geen vermaak zoals leedvermaak. Dat werd nog maar eens bewezen door de populariteit van de video's rond de Rufford Ford in het Engelse Nottinghamshire. Bij de historische oversteekplaats moeten automobilisten nog ouderwets dwars door het water om aan de overkant te komen.

Vanwege domme bestuurders, veel te hoog water of een combinatie daarvan levert dat het nodige spektakel op. Maar al te vaak wordt de overkant gehaald, maar stikt de auto alsnog in het ingeademde rivierwater. Soms geven de wagens het echter al op midden in de nattigheid, met alle gevolgen van dien.

Internetdrukte

Omdat niets zo leuk is als de domme fout van een ander werd Rufford Ford al snel een internetsensatie. Video's op YouTube, TikTok en andere social media vergaarden tientallen miljoenen kijkers. Daar bleef het echter niet bij: voor mensen in de buurt en verder was de verleiding namelijk te groot om niet zelf even een kijkje te gaan nemen.

Dat zorgde uiteindelijk voor grote groepen toeschouwers van honderden mensen, aldus The Mirror. De groepsvorming rond de oversteekplaats stootte de lokale brandweer en politie tegen de borst. Het risico op ongelukken was volgens de autoriteiten immers bijzonder groot door bestuurders die willen opvallen en toeschouwers die zo dicht mogelijk bij de actie wilden zijn.

Uit met de waterpret

Na een geschatte 1000 jaar onafgebroken gebruik is het uit met de waterpret bij de Rufford Ford. De gemeente heeft de weg namelijk met onmiddellijke ingang afgesloten. Lokaal raadslid Neil Clarke gaf tekst en uitleg over de beslissing:

"We weten dat Rufford Ford populair geworden is bij inwoners en anderen verderop, maar we kunnen niet genoeg benadrukken dat het gevaarlijke rijgedrag in dit gebied niet kan voortduren want het brengt de veiligheid van automobilisten en voetgangers in gevaar. De afsluiting is met onmiddellijke ingang en zal 24 uur per dag, zeven dagen per week in stand blijven voor de voorzienbare toekomst."

Voor de content creators die afhankelijk waren van de oversteekplaats is het een flinke klap. De sensatie van Rufford Ford is immers verdwenen. De YouTubers en TikTokers zullen echter ongetwijfeld migreren naar andere, soortgelijke locaties. Populaire Rufford Ford-YouTuber BENGREGERS is bijvoorbeeld al gaan buurten in Church Hill en Worcestershire. Zo zal het cyclus waarschijnlijk eeuwig doorgaan.

Nieuws
  • BENGREGERS
  • BENGREGERS