'Amazon zet punt achter The Grand Tour vanwege column Clarkson'

Acht jaar na de 'fracas' is de boomlange autoheld opnieuw het middelpunt van een controverse die zijn show zal kunnen kelderen. Volgens Variety is JC's column over Meghan Markle namelijk reden genoeg voor Amazon om zijn show's in de prullenbak te smijten.

'Amazon zet punt achter The Grand Tour vanwege column Clarkson'

Jeremy Clarkson, je houdt van hem of je haat hem. Met zijn ongezouten meningen, overdreven humor en scherpe pen heeft de TV-legende allerlei instanties en figuren op zijn eigen manier te kakken gezet. Recent was het de beurt aan controversiële koningshuishater Meghan Markle.

In een venijnige column voor The Sun beschreef Jeremy zijn blinde haat voor Ms. Markle, en wenste hij haar toe dat ze naakt door de straten geleid zou worden en bekogeld zou worden met stront. Het feit dat dit een verwijzing was naar Game of Thrones ging er op social media uiteraard niet in, waardoor JC uiteindelijk meerdere keren excuses moest maken voor over the top beeldspraak.

Bezos is boos?

Excuses zijn tegenwoordig echter nooit genoeg. Luttele uren na zijn nieuwste digitale excuusbrief werd namelijk de virtuele persconferentie voor de populaire Amazon Prime-show Clarkson's Farm afgelast. Volgens Variety is dit een teken dat de bobo's van Bezos niet te spreken zijn over de acties van hun superster.

De publicatie trekt dan ook meteen de conclusie dat Amazon geen nieuwe contracten af zou willen sluiten voor Clarkson's Farm en Top Gear-opvolger The Grand Tour. Na het derde seizoen van de lollige boerderijserie en nog vier specials van de auto/reisshow zou het in 2024 of 2025 over moeten zijn met de pret. Zoals te verwachten hebben zowel Amazon als Clarkson nog niet gereageerd op de speculatie.

Fracas II?

Het is uiteraard niet de eerste keer dat Jeremy Clarkson mogelijk de ondergang van een populaire show veroorzaakt. In 2015 maakte hij immers onbedoeld een einde aan de tweede versie van Top Gear nadat hij in een dronken en hongerige bui een producer te lijf ging.

De BBC verbrak alle banden met hem, waarop Amazon voor veel geld Clarkson en strijdmakkers James May en Richard Hammond oppikte. Dat leverde drie seizoenen van een studioshow op, alvorens het trio zich besloot te beperken tot een serie specials. In 2022 moesten TGT-fans het doen met slechts een enkele aflevering, maar gezien de tijdlijn geschetst door Variety komt daar binnenkort wellicht verandering in.

Nieuws
  • BrunoPress, Amazon