Pijnlijk! Ferrari Roma valt in liftschacht

Een Ferrari-dealer in Florida maakte dinsdag een duur dagje mee. Door het falen van een autolift raakte een Ferrari Roma bekneld in een liftschacht.

Pijnlijk! Ferrari Roma valt in liftschacht 

Even de voorraad verplaatsen. Het is voor elke autodealer de gewoonste zaak van de wereld. Er moeten immers constant auto's afgeleverd, onderhouden, getest en in de showroom geparkeerd worden. Bij Ferrari of Palm Beach in Florida ging er bij zo'n klusje echter iets grandioos mis. Bij het verplaatsen van een elegante Ferrari Roma werd namelijk een dikke rekening gemaakt.

Duur dagje

De zilvergrijze GT moest via een autolift verplaatst worden, maar het apparaat had geen zin om mee te werken. Na een plotseling technisch probleem stortte de auto roemloos de liftschacht in. Daarbij ontstond meteen een brandstoflek, waardoor de lokale brandweer maatregelen moest nemen. Het aangeslagen steigerende paard werd uiteindelijk bevrijd met een forse sleepwagen en en meerdere grote lieren.

Gelukkig raakte er niemand gewond bij het incident. De schade is vooral materieel en financieel. Een Roma moet in Amerika immers minimaal $243,360 (€223.000) opleveren, exclusief opties. Daarnaast zullen de liftschacht en het liftsysteem ook een wel een beurtje kunnen gebruiken.

Algemeen
  • Palm Beach County Fire Rescue, Ferrari