Zut alors! Pierre Gasly's Alpine fikt op bij vrije training Baku

De legendarische betrouwbaarheid van de Renault-power unit is terug. Na slechts een kwartier in de enige vrije training besloot Pierre Gasly's Alpine zichzelf gedeeltelijk af te branden.

Pierre Gasly's Alpine fikt op bij vrije training Baku

We hebben er eventjes op moeten wachten, maar in Baku was het weer raak voor Alpine. Na twee races zonder technische mankementen besloot de power unit van Pierre Gasly tijdens de eerste (en enige) vrije training oude tijden te doen herleven. Na een kwartier vertraagde de A522 van de Fransman en begon er een felle brand te ontstaan. Pierre reed zo lang mogelijk door, maar het inferno werd uiteindelijk te intens.

Flinke teleurstelling

De power unit plof komt als een flinke teleurstelling voor Alpine en motorleverancier Renault. Na meerdere incidenten vorig jaar hadden de Fransen de nodige aanpassingen gedaan aan de verbrandingsmotor om de betrouwbaarheid te verbeteren. Na drie races is de eerste V6 echter alweer in rook opgegaan. De nieuwe waterpomp heeft kennelijk bar weinig uitgehaald.

Geen kwalificatie?

Het precieze probleem met de Alpine is uiteraard nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de uitvaller een flinke klap is voor het team in het nieuwe Sprint Shootout-weekend met slechts Ă©Ă©n vrije training, twee kwalificaties en twee races.

Vanwege de hevigheid van de brand en de moeite die de marshals hadden om alles te blussen is er geen garantie dat Gasly uberhaupt deel zal kunnen nemen aan de vrijdagkwalificatie die geldt voor de Grand Prix,

Formule 1
  • Formula 1