Jeremy Clarkson deelde gratis bier uit bij Alpine F1

De TV-legende beloofde gratis bier aan het Franse team voor een podium in Monaco. Dit weekend voegde hij het de daad bij het woord.

Jeremy Clarkson deelde biertjes uit bij Alpine F1

De Alpine F1-fabriek had recent een wel heel bijzondere bezoeker. Presentator en hobbyboer Jeremy Clarkson kwam een kar vol alcoholische versnaperingen langsbrengen.

De The Grand Tour en Clarkson's Farm-ster had namelijk een belofte om na te komen. Via Twitter had hij het team van Alpine een gratis vracht bier voorgehouden, mits ze bij de Grand Prix van Monaco een podium scoorden. Dankzij de puike prestaties van Esteban Ocon haalde het team een derde plek binnen, waarop Jezza een pretpakket samen moest stellen.

Clarkson's Beer

Clarkson bracht het gouden goedje in typische stijl langs met zijn enorme Lamborghini tractor. Het bier kwam uiteraard niet zomaar van de lokale supermarkt, maar van Jeremy's eigen brouwerij.

Onder de naam Hawkstone produceert de 63-jarige Brit een selectie biertjes en appelciders. Om het hele team te kunnen voorzien beperkte hij zich niet tot kratten en losse flesjes, maar werden ook grote fusten aangeleverd.

Dure beloftes

Na jaren desinteresse is Clarkson weer volledig betrokken bij de Formule 1. Bij de opening van het seizoen was hij al een keer te gast bij het team van Alpine. Met de weddenschap rond Monaco hield hij de banden strak aan met het team uit Enstone.

Iets zegt ons dat hij dit soort kostbare beloftes voortaan echter voor zich zal houden. Het boerenleven is aan de andere kant van het kanaal immers niet bijzonder winstgevend.

Formule 1
  • BWT Alpine F1 Team