Auto gestolen bij opname 20-jarig jubileum Wheeler Dealers

Bij een filmdag voor het populaire Discovery Channel programma Wheeler Dealers keek het dievengilde kennelijk ook mee. De criminelen gingen er vandoor met een van de klassieke bolides die Mike Brewer en co aan het restaureren waren.

Auto gestolen bij opname Wheeler Dealers

Al twintig jaar is het autohandel en restauratieprogramma Wheeler Dealers een begrip. Olijke praatjesmaker en handelaar Mike Brewer en boomlange monteur Edd China lieten in een mix van entertainment en leerzaamheid zien hoe het leven van een tweedehands autohandelaar eruit zou kunnen zien.

Na een korte vechtscheiding vanwege een nieuwe, meer commerciële richting voor de show ging Brewer zonder China verder. Ant Anstead (2017 - 2021) en Marc Priestley (2021-heden) namen het roer over, maar de piek van het programma lag achter de rug. Desondanks loopt Wheeler Dealers nog altijd, maar nu via het Motor Trend TV-kanaal.

Jubileumaflevering

Bij de opnames van het nieuwste seizoen ging het echter goed mis. Ter viering van het 20-jarig jubileum van de show had de crew een speciale aflevering gepland. Als onderwerp was een Ford Fiesta 1300S uit 1979 gekozen.

Aangezien de Fiesta dit jaar na 47 jaar uit productie gehaald wordt leek Brewer en co toepasselijk om een exemplaar van de eerste generatie van het iconische model aan te pakken. Samen met nog eens 500 Fiesta-eigenaren zouden Brewer en Priestley het bestaan van de Fiesta gaan vieren.

Fiesta voorbij

Helaas voor Mike en Marc liep het allemaal even anders. Op de ochtend voor de opnames kwam het duo er namelijk achter dat de trailer met de Fiesta erin verdwenen was. Lokale crimiclowns hadden de aanhanger kennelijk afgekoppeld en meegenomen. Brewer belde uiteraard meteen de lokale politie, maar de trailer en de kleine Ford zijn vooralsnog spoorloos.

Mike en Marc roepen hun Britse fans op uit te kijken naar beide voertuigen. De combinatie werd voor het laatst gezien in het stadje Pontefract, nabij Leeds.

Nieuws
  • Mike Brewer