Tom Coronel haalt uit naar Red Bull: 'De Vries kreeg te weinig tijd'

Coronel geeft aan zeer teleurgesteld te zijn in de beslissing.

tom coronel

Het is alweer een paar weken geleden dat Nyck de Vries zijn ontslagbrief van Red Bull ontving. Vervanger Daniel Ricciardo zat alweer twee races in het zitje van de Vries. Maar Tom Coronel haalt in een interview met Motorsport.com nog maar eens uit naar de Red Bull-leiding. Hij kan zich absoluut niet vinden in de beslissing van het team. Ook denkt hij niet dat Ricciardo het verschil zal maken.

Teleurgesteld

Over anderhalve week strijkt het F1-circus neer in Zandvoort voor de Dutch Grand Prix. Het was Nyck de Vries niet gegund om een zogenaamde thuisrace mee te maken. En daar vindt analist Tom Coronel het zijne van. Hij zegt hierover: "Tien races is gewoon te weinig. Het is absoluut te weinig en dat weten we allemaal." Hij gaat verder: "Er is nagenoeg niemand die slechts tien races de tijd heeft gekregen om zichzelf te bewijzen en al helemaal niet met zo weinig ervaring in die auto. Daar ben ik best wel een beetje teleurgesteld in."

Toch relativeert de analist de beslissing wel. Hij zegt: "Maar aan de andere kant weet je het ook als je bij Red Bull gaat rijden: zo hard als je erin komt, zo hard ga je er ook weer uit." Motorsport.com, die de analist te spreken kreeg in Assen, heeft hem ook nog gevraagd of de Vries dan niet beter voor Williams had kunnen kiezen. Coronel: "Tja, misschien wel, dan had hij nog wel een iets betere auto gehad. Dat is natuurlijk ook meteen een beetje zijn pech geweest, dat hij in de slechtste auto van het veld terecht is gekomen. Maar ja, dat zijn van die gokjes, daar kun je weinig aan doen. En vergeet ook niet: vorig jaar in deze fase van het seizoen had Nyck helemaal niets op F1-gebied. Hij had helemaal 0,0, dus je kunt ook zeggen dat hij de hoogste klasse van de autosport in ieder geval heeft gehaald."

Niet bang voor de toekomst

Coronel is niet bang voor de toekomst van de Vries. "Nyck is best sterk in zijn hoofd en kan in andere takken van autosport nog genoeg geld verdienen." Volgens hem is medelijden hebben dan ook niet nodig. En of Ricciardo het gevallen gat kan dichtmaken? Wat hem betreft niet. "Maar Ricciardo gaat het verschil daar ook niet maken. Daar gaan ze nu achter komen."

Wel heeft hij nog een advies voor het team van Red Bull en Verstappen: "Yuki is ook beter dan dat wij denken. Maar ja, als je echt ballen hebt, dan zet je Yuki naast Max. Hij heeft aan het einde van dit seizoen toch drie jaar ervaring en is goed genoeg bij het zusterteam?", stelt Coronel in het interview. Maar voor concurrentie hoeft de Nederlandse Red Bull-coureur dan weer niet bang te zijn. "Maar ja, dan knakt Max hem natuurlijk en is dat ook weer klaar."

Formule 1
  • Motorsport.com
  • NLBeeld