Scoor een verbouwde E30 M3 bij Domeinen 

Onze favoriete overheidsdienst heeft weer eens een uniek snoepje in de catalogus. Dit keer kunnen koopjesjagers de vingers aflikken bij een smaakvol aangepakte E30 M3.

Scoor een flink verbouwde E30 M3 bij Domeinen 

De Dienst Domeinen Roerende Zaken is een tak van de overheid die we maar al te graag nauw in de gaten houden. Als gevolg van arrestaties, invallen en inbeslagnames biedt de dienst immers allerlei bijzondere en exotische voertuigen aan.

Van een vloot elektrische deelautootjes tot een prestigieuze SLS AMG Roadster en een getunede Toyota Supra, er is voor elk wat wils. Dit keer kunnen we de vingers aflikken bij een wel zeer smakelijke klassieke Bimmer.

M3+

Domeinen heeft namelijk de sleutels overgenomen van een BMW E30 M3 uit 1991. De iconische homologatiespecial is echter verre van standaard. Met een spoilerkitje probeert de auto op de gewilde Sport Evolution-variant te lijken. Daarnaast zijn er dikkere BBS-wielen gemonteerd en staat de M3 op een instelbare schroefset van BC Racing. Smoked achterlichten maken het plaatje aan de buitenkant af.

Niet alleen show

Het is gelukkige niet all show and no go bij het rode monstertje. De vorige eigenaar is namelijk ook onder de naar voren scharnierende kap bezig geweest. Een carbon airbox, aluminium Mishimoto-radiateur en een rood geverfd kleppendeksel zijn de meest opvallende wijzigingen. Ook ligt er een aangepaste uitlaat onder de wagen.

Domeinen durft echter niet te zeggen of er ook intern aan de hoogtoerige S14B23 viercilinder gesleuteld is. Het door de RDW genoteerde vermogen van 215 pk is in ieder geval iets hoger dan dat van een standaard M3.

Verborgen problemen

Helaas is de BMW - ondanks zijn cosmetische topstaat - geen eenvoudige koop. Domeinen trof de auto aan met een losliggende gaskabel en halfopen gaskleppen. De opgekietelde motor zou bovendien roken en intern beschadigd zijn. Gezien de staat van de auto en de bijzonder lage kilometerstand (138.861 kilometer) is de M3 het echter meer dan waard om te restaureren. Durf jij het aan?

Cargasm
  • Dienst Domeinen Roerende Zaken