Hamilton voorspelt comeback Red Bull: 'Als ze niet met 30 seconden winnen is er iets mis'

Sir Lewis ziet de bui alweer hangen. Na het moeilijke weekend voor Red Bull in Singapore verwacht de zevenvoudig wereldkampioen dat de normale gang van zaken hervat zal worden op Suzuka.

Hamilton voorspelt comeback Red Bull: 'Als ze niet met 30 seconden winnen is er iets mis'

Red Bull Racing verbaasde afgelopen weekend vriend en vijand door al in Q2 uitgeschakeld te worden. Vanaf een elfde en dertiende plek wisten Max Verstappen en Sergio Pérez nog naar de punten te rijden, maar de 25-races lange zegereeks voor het team was voorbij.

Vanwege de tegelijkertijd geïntroduceerde aerodynamische regels gingen er meteen stemmen op dat de RB19 negatief beïnvloed zou zijn. Het team ontkende dat echter in alle toonaarden. Het teruggrijpen naar een vloer die vóór Singapore gebruikt was werd aangewezen het grootste bewijsstuk.

Meer aan de hand

Aan de hand van die uitspraken zijn de verwachtingen voor Suzuka hooggespannen. Het traditionele circuit moet gaan uitwijzen of Singapore echt een uitzondering was. Mercedes-weeskind Lewis Hamilton verwacht dan ook dat Red Bull in Japan opnieuw met 30 seconden voorsprong de zege zal pakken. Gebeurt dat niet, dan is er volgens de Brit echt meer aan de hand:

"Ik zou denken dat als ze niet 30 seconden voorliggen zoals ze gedaan hebben in het verleden dat er iets aan de hand is. Het was duidelijk een moeilijk weekend, de vorige. Maar die auto zou fenomenaal moeten zijn hier. Ze zijn het hele jaar fenomenaal geweest. Ze hebben bijna elk circuit perfect gedaan en het zal geweldig zijn om die auto te zien."

Gemengde gevoelens

Ondanks alles zegt Sir Lewis de sterke vorm van Red Bull echt te kunnen waarderen. Hij kijkt dan ook er naar uit om het team aan het werk te zien op Suzuka. Tegelijkertijd hoopt de Brit echter dat hij het mis heeft over de comeback van RBR:

"Normaal kom je hier en is het prachtig om de rondes die ze doen te bekijken want het team als geheel en de coureurs leveren geweldig werk met het pakket dat ze hebben. Dus het zal interessant zijn hoe het weekend gaat. Ik hoop dat we er dichterbij zitten en ik hoop dat ze niet zo snel zijn als dat gat van 30 seconden dat ze in het verleden gehad hebben."

"Dit weekend verwacht ik niet de snelheid te hebben die we hadden in de vorige race, maar we hebben heel hard gewerkt, we blijven proberen en te pushen binnen de grenzen die we hebben, dus ik hoop dat we er niet verschrikkelijk ver vanaf zitten dit weekend."

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots