Pérez reageert op geruchten pensioen: 'Ik wil nog 3-4 jaar door'

Checo heeft de geruchten rond zijn vervroegde pensioen van tafel geveegd. De Mexicaan is naar eigen zeggen nog lang niet klaar om de sport vaarwel te zeggen.

Pérez reageert op geruchten pensioen: 'Ik wil nog 3-4 jaar door'

Temidden van een serie dramatische weekenden voor Sergio Pérez stak een hardnekkig gerucht de kop op. De Mexicaan zou tijdens zijn thuisrace in Mexico City zijn pensioen gaan aankondigen.

De druk van de Formule 1 en de lange tijd weg van zijn familie zouden voor Checo niet dragelijk meer zijn. Na een dikke tien jaar in de sport zou hij het wel mooi geweest vinden, zeker omdat hij op het punt lijkt te staan om bij Red Bull vervangen te worden door Daniel Ricciardo.

3-4 jaar

In een Zoom-meeting die zijn weg vond naar XTwitter haalde Pérez het gerucht uit de lucht. Er is volgens hem helemaal geen sprake van pensioenplannen. Het liefst gaat hij immers nog een jaar of 3 of 4 door in de Formule 1. Bij welk team dat zal zijn meldde Checo echter niet:

"Ik heb een contract voor volgend jaar. Het is belangrijk om een goed jaar te hebben. Ik ben gemotiveerd om door te gaan. Ik wil nog jaren doorgaan, want ik denk dat ik nog steeds een hoop heb om te geven in de Formule 1."

"Ik wil nog tenminste 3-4 jaren in de Formule 1 blijven."

Tweede schijnpensioen?

Gezien zijn recente prestaties is het niet onwaarschijnlijk dat het merendeel van die drie tot vier jaar bij een ander team ingelost zal worden. Bij Red Bull lijken er immers stappen gezet te worden om Checo via de achterdeur van het toneel te leiden, zeker wanneer hij de tweede plek in het rijderskampioenschap verliest aan Sir Lewis Hamilton.

Het is bovendien niet de eerste keer dat Pérez zich kan voorbereiden op een leven na de Formule 1. In 2020 werd hij immers aan de kant gezet door Lance Stroll bij de herstructurering van Racing Point naar Aston Martin Racing. Als door een wonder kreeg hij het tweede Red Bull-stoeltje aangereikt. Sindsdien heeft hij vier overwiningen en negentien podiums bij mogen schrijven.

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press, Red Bull Content Pool