Villeneuve haalt Ricciardo onderuit: 'Glimlacht alleen maar in reclames' 

Daniel Ricciardo lijkt klaargestoomd te worden om Sergio Pérez te vervangen bij Red Bull, maar Jacques Villeneuve ziet niets in de Australiër. Volgens de kampioen van 1997 doet DannyRic tegenwoordig niets anders dan dom glimlachen in reclames.

Villeneuve haalt Ricciardo onderuit: 'Glimlacht alleen maar in reclames' 

Sjaak Nieuwdorp kennen we als iemand met typisch ongezouten, vaak zelfs ongefundeerde meningen. Vaak verkondigt hij deze ook nog eens doodleuk als feiten. De nieuwste uiting van dit talent komt van een interview tijdens il Festival dello Sport, een feestje georganiseerd door de bekende Italiaanse publicatie La Gazetta dello Sport. De Frans-Canadees liet zich opnieuw verleiden tot het produceren van een pikante uitspraak.

Glimlachende clown

Bij het bespreken van de huidige coureurs haalde Villeneuve uit naar Daniel Ricciardo. De wereldkampioen van 1997 schat de goedlachse Aussie tegenwoordig niet op enige waarde als coureur.

DannyRic is in zijn ogen vooral een clown geworden die braaf glimlacht voor promotie-evenementen en reclames. Mannen zoals Carlos Sainz en Fernando Alonso steken volgens Jacques mijlenver boven Ricciardo uit:

"Ik hou ervan om te zien wat Carlos Sainz aan het doen is. Ik bewonder Fernando Alonso want hij is hongerig. Het is dat verschil dat een geweldige coureur maakt."

"Ik zou kinderen die nu coureurs willen worden vragen: doe je het uit passie of omdat je zoals Daniel Ricciardo wil zijn, glimlachend in reclames?"

Kern van waarheid

Villeneuve's commentaar is zoals we van hem gewend zijn lekker hard, maar er zit helaas een kern van waarheid in. Sinds zijn overstap naar McLaren in 2021 heeft Ricciardo eigenlijk weinig van waarde laten zien, op die ene fortuinlijke overwinning na.

Het afgelopen seizoen werd hij via de achterdeur weer naar binnen gelaten bij Red Bull en ingezet als veredelde promojongen. Afgezien van demoruns deed Daniel niets anders dan - inderdaad - glimlachen op commando voor de pers. Door het falen van Nyck de Vries kwam hij toch weer op de grid, maar na twee middelmatige races brak hij zijn hand en verdween hij weer op de achtergrond.

Ricciardo maakt dit weekend in Austin echter zijn comeback. The Honeybadger heeft nog vijf Grand Prix en twee Sprints om aan Jacques te bewijzen dat hij meer is dan een dom glimlachende reclamemuppet.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, NL Beeld / Proshots