Ricciardo warmt zich op met demorun in Nashville (video)

Ja, daar is -ie weer! In voorbereiding op zijn langverwachte comeback bij AlphaTauri mocht DannyRic nog even een gillende Red Bull uitlaten.

Ricciardo warmt zich op met demorun in Nashville (video)

We hebben er even op moeten wachten, maar aanstaand weekend staat de grootste glimlach in de Formule 1 weer op de grid. Bijna twee maanden nadat hij op Zandvoort zijn hand brak zat Daniel Ricciardo recent opnieuw in een F1-bolide.

Geen AlphaTauri, maar de bekende Red Bull RB7 demowagen uit 2011, mƩt gillende Renault V8. The Honeybadger gebruikte de titelwinnende machine om het publiek te vermaken bij een promo-event in Amerikaanse muziekstad Nashville, Tennessee.

Danny's back

Met treffende spreuken als 'terug in het zadel' en 'de spinnenwebben wegblazen' kondigde Red Bull meteen de comeback van de goedlachse Australiƫr aan. Ricciardo stapt dit weekend op Circuit of the Americas namelijk weer in bij AlphaTauri voor de Grand Prix van Amerika.

De afgelopen zes races werd hij op vervangen door Red Bull junior Liam Lawson. De Nieuw-Zeelander maakte indruk, maar kreeg daar niet meteen een vast stoeltje voor terug.

Druk op PĆ©rez

Nu Ricciardo terug is wordt de druk op Red Bull's tweede man Sergio PƩrez weer opgeschroefd. De Aussie wordt als kopman van AlphaTauri immers geƫvalueerd voor het RBR-stoeltje. Heeft DannyRic zijn mojo terug, en lukt het PƩrez niet om de tweede plek in het rijderskampioenschap te houden, dan zou er zomaar een vroegtijdige switch kunnen komen.

Gebeurt dit niet, dan heeft Checo nog minimaal een jaartje om zich van zijn stoeltje te verzekeren. Iets zegt ons dat het in 2024 echter wel eens over zou kunnen zijn. Voor 2025 staat Lawson immers wel op de lijst.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool