Totale l*l rijdt tiener dood en klaagt over schade aan auto

In de categorie asomobilisten is er altijd wel weer een eikel te vinden die een overtreffende trap van asocialiteit weet te bereiken. Neem de Belg Jonas F. die afgelopen vrijdag Ian Goormans vermoordde met zijn auto. Hij klaagde de volgende morgen over de schade aan zijn plaatwerk.

Ongeval

Dat wij een broertje dood hebben aan asomobilisten en alcomobilisten in Nederland wist u al. Ook Belgische wegmisbruikers kan wat ons betreft ongezien de vlektyfus krijgen. Jonas F. reed in de nacht van vrijdag op zaterdag onder invloed van alcohol én drugs met een Citroën over de Molenbaan in Vorselaar. Daar fietste toevallig ook de 16-jarige Ian Goormans, die een veelbelovend motorcrosser was. Tegen een lamme asomobilist is echter geen kruit gewassen, dus toen hij geschept werd door de auto kwam hij lelijk ten val.

In plaats van stoppen en hulp verlenen reed F. door. De volgende ochtend keek hij naar zijn auto en beklaagde zich op Snapchat over de schade aan zijn vierwieler. Kennelijk bedacht iemand zich geen moment en screenshotte de Snap. Daarop kwam de politie in actie en arresteerde de absolute weggooier. Het parket in Antwerpen liet vervolgens weten dat "Hij beschikt enkel over een voorlopig rijbewijs, waardoor hij dus niet tijdens weekendnachten mag rijden. Bovendien legde de verdachte een positieve drugtest af én verklaarde hij dat hij ook onder invloed van alcohol reed."

Bij Het Laatste Nieuws is een indringende video te zien van de man die de dode fietser de volgend ochtend aantrof. De fiets hing in een boom (!) en de brokstukken lagen over tientallen meters verspreid.

Over asomobilisten gesproken: Blik op de Weg is terug!