Truckers woedend om voor Oostblokkers gereserveerde truckstops

Wie veel op de weg is, weet dat af en toe rusten noodzakelijk is. Voor truckers is het zelfs wettelijk vastgelegd en wordt het met metingen bijgehouden. Dan is het vervelend als de truckstop helemaal gereserveerd is voor niet aanwezige MOE-landiërs. Nederlandse truckers klagen over volle truckstops.

Gereserveerde truckstop

Zonder vervoer staat alles stil. De gevleugelde lijfspreuk van de logistiek is nog steeds waar. Rond de Kerst komt echter een groot deel van alles tot stilstand. Dat is leuk voor truckers, dan zien ze hun familie ook eens. Maar het komt ook met extra ongemakken.

Voor oer-Hollandse truckers die met dure ladingen rondrijden en op beveiligde truckstops aangewezen zijn levert de tijd rond kerst veel ellende op. Truckstops gaan voor het grote geld en wijzen de vrije rijders af. Neem het voorbeeld van Truckstop Venlo dat ons ter ogen kwam.

Trucker Edwin Siesem wil met zijn duurbeladen combinatie stoppen en rusten op de plaats, maar komt er niet in. De hele stop is gereserveerd voor MOE-landers. Die werknemers van grote logistieke bedrijven rijden lekker goedkoop door Nederland met trucks die nooit op het "moederschip" landen (ze rijden altijd). Met Kerst is er dus geen plek voor de wagens, en daarom reserveren de ondernemers complete truckstops, zodat de Oostblokkers daar kunnen parkeren en terug naar huis kunnen reizen. Heel leuk en voor het plaatje van goed werkgeverschap hartstikke goed. 

De vraag is echter waar de Nederlandse truckers nu hun rusttijd moeten pakken? 

Op Twitter beklagen verschillende truckers, waaronder Mr. Blik op de weg Leo de Haas, zich over het vreemde gedrag van de truckstops. De oostblokkers komen alleen parkeren, terwijl de Hollanders ook geld komen uitgeven, maar geen service krijgen.

Nieuws
  • Edwin Siesem