Max Verstappen vol vertrouwen over titelkansen 2020

Nederlander Max Verstappen is vol goede moed over het nieuwe Formule 1-seizoen. Hij denkt dat hij Lewis Hamilton dit seizoen (eindelijk) kan uitdagen voor de wereldtitel. Hij kwam vorig seizoen als enige enigszins in de buurt van de Mercedessen.

Max Verstappen

Het nieuwe Formule 1-seizoen staat voor de deur. Over vijf weken vindt de eerste Grand Prix alweer plaats, maar eerst moeten de auto's nog onthuld worden en gaan de twee wintertests in Barcelona nog plaatsvinden. Max Verstappen heeft er zin in en denkt in het jaar dat de F1 ook in Nederland op Zandvoort terugkeert echt een vinger in de pap te kunnen steken.

"We willen de uitdaging echt naar Mercedes brengen en ik denk dat we dat ook kunnen doen," aldus Max en hij vervolgt: "We moeten natuurlijk zien wat er gebeurt tijdens de wintertests, maar het belangrijkste is dat iedereen in het team staat te popelen om te beginnen en zeer gemotiveerd is."

Verstappen heeft vertrouwen in de prestaties van het team als het er echt op aan komt: "Ik kijk ernaar uit en ik weet dat we, als alles op een rijtje staat, als een team juist onder hoogspanning excelleren ten opzichte van de andere teams. Als we dan in die strijd terechtkomen en het echt dicht op elkaar zit, dan weet ik vrij zeker dat we kunnen winnen."

Over zijn vroege beslissing om te verlengen bij Red Bull Racing zegt Max: "Het haalt alle twijfels weg. Nu zijn er geen vraagtekens meer." Max voelt zich thuis bij het team: "Aston Martin Red Bull Racing is de juiste plek voor mij. Ik voel met goed in dit team, er zijn hier veel goede mensen en ik zie de motivatie en de honger naar overwinningen en misschien wel het kampioenschap."