Max Verstappen: 'nog steeds wennen aan Red Bull'

Max ging naar Red Bull en won direct zijn eerste race. Half Nederland verwacht nu dat hij de rest van het seizoen ook meteen op het hoogste schavot staat, maar Verstappen probeert de hype een beetje af te zwakken.

Dat hij in Barcelona won was natuurlijk niets minder dan een meesterwerk, maar hierbij moeten we in het achterhoofd houden dat Barcelona als testcircuit voor elke F1 rijder een zeer bekende baan is op basis van live-ervaring, en dat Max' winst ook mogelijk werd gemaakt doordat de twee knuppels in hun Mercedes elkaar er af reden. Niet dat we hiermee ook maar iets van de glans van zijn overwinning willen halen, want aan het einde gaat het er gewoon om wie er als eerste over de finish komt, punt.

Echter, als de dominante Mercedes-bolides in de running zijn denkt Max dat deze nog steeds een maatje te groot zijn. Dit seizoen dan.. Daarnaast moet hij wennen aan de RB12, waarbij hij een beroep doet op zijn ervaren teamgenoot Ricciardo, aldus Max in gesprek met Autosport. De Red Bull is een geheel nieuwe auto, en dus is het logisch dat Verstappen een beetje moet wennen aan het gedrag en gevoel van de auto. Kortweg luidt de boodschap: 'geef me even de rest van het seizoen om alle finesses van de RB12 te leren kennen'. Wij willen er graag '...dan word ik volgend jaar wereldkampioen' aan toevoegen, maar dat zegt 'ie natuurlijk niet hardop.

Het enigszins bijsturen van de verwachtingen betekent niet dat Max zich in een underdogpositie wil duwen, onze landgenoot is ambitieus als ooit. In Canada (circuitpreview op onze FB-stek) gaat hij gewoon voor het podium: "Hopelijk wordt het door de verbeterde motor een positieve race voor ons. We proberen op een podium te mikken" (bron).

Over Azerbeidzjan (meer info HIER) doet hij wat dat betreft geen uitspraken: "Mijn vader heeft daar in 2012 gereden. Ik heb de races online bekeken en sommige delen van de baan komen aardig overeen. Jos was erg positief over de stad en de hele omgeving. Volgens hem is het een mooi plek om te zijn, dus ik kijk ernaar uit."

Later vandaag verschijnt de welbekende F1-preview van onze deskundoloog Jos van Vliet. Stay tuned!

De GP van Canada markeert ook de instap van Heineken in de Formule 1. De deal waar al veel over gespeculeerd werd, werd gisteren officieel. Heineken is tot en met 2020 title partner van drie GP's per seizoen, en krijgt 'zichtbaarheid' in zes andere races. Daarnaast zal er natuurlijk rond de GP's alleen Heineken getapt of geschonken worden aan de bierdrinkers. Plop!

Foto: Max bekijkt het circuit van Canada even aan de binnenkant van zijn ogen.