Polestar Precept, dit is het recept

Omdat de autosalon van Genève op het laatste moment werd afgelast hebben we vorige maand weinig gezien van de concept cars die daar zouden staan. Polestar had de Precept willen tonen, maar doet dat nu met wat extra details over hun nieuwste idee.

Polestar Precept

In februari deed Polestar al een 'viruele onthulling' van de Polestar Precept. De auto had in het blik in Genève moeten staan op de Autosalon, maar dat ging niet door in de opkomst van het coronavirus. Nu laat de Volvo-afsplitsing meer zien van zijn elektromobiel.

De naam Precept duidt volgens Polestar op de status van de concept car: het is een voorproefje van wat komen gaat. En het vormt een recept voor de designtaal. Ontwerper Thomas Ingenlath: "Mensen vragen me vaak over de toekomst van Polestar, en natuurlijk laten we onze toekomstige modellen nog even niet zien. De Precept toont waar we naartoe gaan - onze ontwerprichting, onze ambities over duurzaamheid en de geweldige digitale gebruikerservaring die onze toekomstige modellen zullen bieden. De Precept toont onze toekomst, niet als een mooie droom of iets uit een sciencefictionfilm. Dit is onze realiteit die komen gaat."

Veganistisch interieur

We moeten toch nogal lachen om de huidige trend om van een "veganistisch" interieur te spreken. Vroeger was dat gewoon "de goedkoopste versie". U weet wel, die zonder leer op de stoelen. Tegenwoordig is het ineens premium om dat niet te gebruiken. Verder is veel van het plastic, dat dus diervrij is, gemaakt van gerecyclede materialen. De oppervlakten zijn verder van composiet en zijn zo gemaakt dat ze 50% lichter zijn en 80% minder plastic gebruiken.

Digitaal

Het infotainmentsysteem werkt op Android en is een evolutie van het systeem dat in de Polestar 2 komt. Daardoor kan de auto via spraak met Google Assistant worden bediend.

Op het dak van de auto is een LIDAR geïntegreerd. Dat systeem kan de weg en de omgeving scannen. In de toekomst stuurt het als een van de sensors de zelfrijdende functies van de auto aan.