Holy water: paus krijgt Toyota Mirai cadeau

De Heilige Vader gaat groen: Paus Franciscus heeft een speciaal voor hem gefabriceerde Toyota Mirai waterstofwagen in ontvangst genomen.
Holy water: paus krijgt Toyota Mirai cadeau

De paus heeft er een nieuw setje wielen bij. Dankzij Toyota en de Catholic Bishops’ Conference of Japan (CBCJ) heeft Paus Franciscus beschikking gekregen over een unieke Toyota Mirai. De waterstof-brandstofcel auto is speciaal aangepast op de wensen van de Heilige Vader.

Als pausmobiel is de Toyota 210 mm verlengd naar 5,1 meter en bedraagt de hoogte maar liefst 2,7 meter. Dat is geen verrassing, aangezien de paus graag rechtop staat in zijn auto's. Een grote kogelvrije box achterop de Mirai moet ervoor zorgen dat hij dit in alle rust kan doen. De brandstofcel van de auto is goed voor 500 kilometer actieradius en stoot alleen waterdamp uit. Wel zo christelijk.

Officiële ceremonie

De auto werd aan Franciscus gepresenteerd bij zijn woning in Vaticaanstad. Toyota Motor Europe Senior Vice President Miguel Fonseca en Toyota Motor Italia CEO Mauro Caruccio waren aanwezig als vertegenwoordiging van Toyota. Ook de CBCJ stuurde een afgevaardigde: eerwaarde Domenico Makoto Wada. Tevens nam Seiji Okada, Japan’s Ambassadeur tot de Heilige Stoel, de ceremonie waar.

Schoonste ooit

Na een lange geschiedenis van vieze benzineauto's, SUV's en zelfs exotische Italiaans supercars is de katholieke kerk dus eindelijk groen gegaan. De Toyota Mirai gaat voor nu de geschiedenisboekjes in als de schoonste pausmobiel aller tijden. Totdat ie die gezegende Formule E-wagen in de garage parkeert natuurlijk.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f97e429398dd', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });