'Nieuwe VW Golf R krijgt 333 pk'

De nieuwe Volkswagen Golf is er inmiddels in een GTI-uitvoering en een GTI Clubsport-uitvoering, maar de Golf R laat nog op zich wachten. VW heeft nu een tipje van de sluier gelicht: hij komt in november en hij wordt weer sterker.
VW Golf R

Volkswagen maakt er werk van om de Golf ten volle uit te melken. Op het platform van de populaire Duitser hebben we al een GTI, GTI Clubsport, een GTD en ook een hybride GTE. Maar het topstuk van de lijn is toch de vierwielaangedreven Golf R. Welnu, die komt er uiteraard aan, maar aanvankelijk wisten we niet wanneer. Sinds vandaag is er weer een tip van de sluier gelicht: de Golf VIII R komt op 4 november 2020.

De tweeliter turbo geeft in de R een vermogen van 333 pk en drijft alle wielen aan. Overigens is dat eigenlijk een teleurstelling, want VW heeft ook met de 2,5 liter vijfcilinder van de Audi RS3 getest (die ook bij KTM en Donkervoort wordt gebruikt). Die motor wilde Audi echter niet afstaan voor de Golf. Dat is niet zo omdat Audi niet wil delen, maar komt voor rekening van de productiecapaciteit in de fabriek.

Over drie weken weten precies hoe de Golf R eruit gaat zien en wat de precisie prestatiecijfers zijn. Daarna is het nog wachten op de Golf R+, die waarschijnlijk 400 pk gaat krijgen.