Hyundai en Kia komen bij Ionity laadpalen

De supersnelle laadpalen van Ionity hebben een nieuwe teamgenoot: Hyundai Motor Group. De autofabrikant gaat meewerken aan het uitrollen van het netwerk waardoor elektrische auto's snel kunnen worden bijgeladen.

Ionity

Als tegenhanger van het laadpalennetwerk van Tesla, met zijn Superchargers, besloten VW Group (Porsche en Audi), Mercedes, BMW en Ford in 2017 om ook een netwerk voor elektrisch laden op te zetten. De naam van de 350 kW laadstations werd Ionity. Inmiddels zijn er honderden station in heel Europa te vinden.

Als een van de belangrijke aanbieders van elektrische auto's stapt Hyundai Motor Group, bouwer van Hyundais en Kia's, nu ook in de joint venture. Zoals verwacht is CEO Michael Hajesch van Ionity tevreden met zijn nieuwe partner: "Ik ben erg blij dat we met de Hyundai Motor Group en diens focus e-mobiliteit een nieuwe, sterke partner aan boord hebben. De deelname van de Hyundai Motor Group onderstreept het belang en het economische potentieel van IONITY, als eigenaar van het toonaangevende netwerk van ultrasnelle laadstations in Europa"

Ook Hyundai-baas Thomas Schemera is in zijn nopjes: "Bij de Hyundai Motor Group zijn product- en klantervaring nauw verbonden met gemak en echte voordelen. Door te investeren in IONITY maken we nu deel uit van één van de meest uitgebreide laadinfrastructuren in Europa."

De laadpalen van Ionity lopen op 100% hernieuwbare energie, dus laden bij de palen zorgt ervoor dat de auto's ook echt uitstootloos en CO2-neutraal rijden. Naast Ionity zijn er meer aanbieders van snelle laadpalen langs de weg, zo heeft Shell een eigen netwerk, maar ook het Nederlandse Fastned werkt aan een dekkend netwerk.

Nieuws
  • Ionity