Stem op de FIA Action of the Year [VIDEO'S]

Ondanks alle coronaproblemen is er toch nog een hoop geracet in 2020. De FIA heeft een selectie gemaakt van de beste inhaalacties uit de grote kampioenschappen. En jij kunt daar je stem op uitbrengen!

Stem op de FIA Action of the Year [VIDEO'S]

Het ellendige jaar dat 2020 heet is bijna om. Dankzij lockdowns en reisrestricties werd het leven dit jaar ernstig verstoord. Motorsport was hierop lange tijd geen uitzondering. Uiteindelijk kregen we met de nodige maatregelen laat in het reguliere seizoen toch nog wat gave racerij te zien. Hierdoor had de FIA alsnog voldoende beeldmateriaal om de 'Action of the Year' verkiezing uit te schrijven.

Het gaat hierbij om de beste inhaalacties uit de grote FIA-kampioenschappen: Formule 1, Formule E, WEC LMP1, WEC GTE, World Rallycross, karting en WTCR toerwagens. Gek genoeg is het geen top 10 geworden, maar een top 7. Blijkbaar gebeurde er in de DTM, GT3 en Formule 2 niet zoveel.

Je kunt je stem uitbrengen via het Facebook Messenger kanaal van de FIA, waarbij je kans maakt op een volledige sim-racing setup.

1. Formule 1: Kimi Räikkönen, Portimao

2. WTCR: Esteban Guerreri vs Yvan Muller, Nürburgring Nordschleife

3. WEC GTE: Alessandro Pier Guidi vs Michael Christensen, Silverstone

4. Formule E: Maximillian Günther vs Jean-Eric Vergne, Riyadh

5. Karting: Freddie Slater vs Arvid Lindblad, Portimao

6. WEC LMP1: Gustavo Menezes vs Kamui Kobayashi, Shanghai

7. World Rallycross: Marcus Grönholm vs Mattias Ekström vs Johan Kristofferson, Kouvola