Apple's elektrische auto wellicht gebouwd door Hyundai

Nu Apple Project Titan weer op stroom lijkt te zijn, wordt de volgende vraag: wie gaat die auto dan bouwen, want Apple contracteert de productie altijd uit. Het lijkt er nu op dat Hyundai een van de gegadigden is. Het bedrijf bevestigt in gesprek te zijn.

Hyundai

Na het wel/niet/wel/niet/niet/toch wel doorgaan van de Apple Car is de grote vraag die bij iedereen op de lippen ligt: wat voor auto wordt het? Dat het een elektrische auto wordt, ligt wel voor de hand. Apple wil echter een revolutionaire technologie gebruiken voor de opslag van energie voor de elektromotoren. Dat kan waterstof zijn, maar daarvoor is nog totaal geen infrastructuur aanwezig. Sneller opladende batterijen dan? Het kan allemaal bij Hyundai, want dat bedrijf bouwt alles.

En nu blijkt ook dat Hyundai inderdaad met Apple onderhandelt. Waarover weet echter nog niemand, want dat bevestigen de partijen niet. Hyundai moest echter in een officieel bericht aan de beursautoriteiten van Zuid-Korea wel aangeven dat het met verschillende bedrijven in onderhandeling was over het gezamenlijk ontwikkelen van autonome auto's.

Of Apple daarbij is kwam daarbij niet naar voren. Een woordvoerder van Hyundai bevestigde aan The Korea Economic Daily echter wel dat het met Apple spreekt. Maar daarbij kwam ook geen verheldering waarover dan. Het enige dat de woordvoerder erbij vertelde was dat de onderhandeling nog in een heel vroeg stadium zijn.

Dan rijst toch de vraag of Apple met Hyundai spreekt om de productie van hun elektrische autonome auto te gaan uitvoeren. Dat zou Apple een gigantische horde besparen. Als we terugkijken op de korte geschiedenis van Elon Musks Tesla, dan herinneren we ons de moeilijkheden bij de start van de Tesla Model 3, waar het bedrijf, dat nu het meest waardevolle autobedrijf ter wereld is, bijna aan ten onder ging.

Elektrisch
  • Hyundai