BMW wil afzet luxe-auto's volgend jaar verdubbelen

BMW heeft een briljante manier gevonden om zijn marges te verhogen: meer dure auto's verkopen. Want op topmodellen verdien je meer dan op instappers, dat weet iedereen. De extra opbrengsten v
BMW Luxury

Hoewel ze het knap weten te verstoppen, heeft BMW een soort van halo-divisie binnen de eigen lineup - compleet met eigen onzichtbaar logo. Deze superluxe producten kenmerken zich door een '7' of een '8' in de modelnaam. Vorig jaar verkocht deze luxedivisie 65.000 auto's, in 2020 moeten het er 135.000-140.000 zijn. 

We geven BMW een goede kans dit getal te halen: niet alleen is de X7 nog relatief nieuw, ook de 7 Serie is pas net op de markt, en ook de 8 Serie krijgt flinke uitbreiding op alle drie de fronten (coupe, cabrio, gran coupe). Daarnaast is de nieuwe 8 Serie Gran Coupe best wel een looker, iets dat beslist niet over alle nieuwe BMW's gezegd kan worden.

Mensen die een dergelijk topmodel kopen, zorgen relatief al voor meer marge dan de modellen onderin de markt, en ze zijn bovendien wat royaler als het gaat om het aanvinken van de optielijst, met onder andere verwennerijen als een kristallen pookknop erop. Als je iemand een 7 Serie voor 2 ton kan slijten, met 15% marge, betekent dit dat je op één auto €30.000 verdient. Zoiets lukt je niet met een 116i. Bovendien stelt BMW op een hybride X5 een stuk minder te verdienen dan op een X5 diesel, en de algehele marge mag niet onder de 8 procent zakken.

Elektrisch

Al die zoete, zoete euro's/yuans/dollars/dinars die door de groei van de luxedivisie binnenstromen worden rechtstreeks afgebogen naar de aandrijflijn van de toekomst, elektriciteit, zo meldt Automobilwoche. Met andere woorden: als u een M760i of een M8 Gran Coupe koopt, bevordert u het schone elektrische rijden. Als dat geen mooie morele greenwashing is... De elektrische auto als moderne aflaat voor uw uitstootzonden.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e294c37dcfd3', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });