Steijn Schothorst: 'Mercedes staat op de eerste rij bij opening seizoen'

Ook de 64e aflevering van ASFALT leverde mooie uitspraken en voorspellingen op. Steijn Schothorst is ervan overtuigd dat Mercedes nu al aan het 'sandbaggen' is in de Formule E en bij de seizoensopener in Saoedi Arabië iedereen achter zich laat met Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne achter het stuur.

ASFALT 64

Gisteren was de eerste dag van de pre-season tests in de Formule E. Het betekende dat Nyck de Vries voor het eerst achter het stuur van de Mercedes EQFE mocht springen. De Formule 2-kampioen rijdt volgend seizoen niet allen in de het WEC met Racing Team Nederland, maar hij zal ook in de Formule E meestrijden om de punten. 

De eerste resultaten van de Mercedes waren niet fantastisch: Nyck en Stoffel stonden vrijwel achteraan het veld. De wagen van BMW, DS en Audi waren seconden per ronde sneller dan de elektrische zilveren pijlen. ASFALT-presentator en coureur Steijn Schothorst maakt zich geen zorgen: "Mercedes staat bekend om het sandbaggen bij de Formule 1-tests, dat doen ze dus nu ook." Schothorst gaat zelfs zo ver dat hij voorspelt dat de Mercedessen in Riaad helemaal vooraan zullen staan en hun overheersing van de Formule 1 meenemen naar de Formule E.

Naast de Formule E kwam uiteraard de GP van Japan, met zijn teleurstellende resultaat voor Max Verstappen, uitgebreid aan bod. De opvallende bestraffingen voor Ferrari passeerden de revue en ook de race van Daniel Ricciardo, die wellicht nog een straf kan verwachten. Verder hadden Steijn, Koen Bakker en Matthijs Goes oog voor de Nascar in Talladega en de tweede IndyCar-test van Rinus van Kalmthout.

Zoals u van ons gewend bent zetten we de livestream van ASFALT ook als podcast online. Hierboven kunt u meteen beginnen met luisteren. Uiteraard staat de audio ook op Apple PodcastsGoogle PodcastsSpotify en alle andere podcastplatforms.