Geen V12 voor nieuwe De Tomaso P72-supercar, maar...

Eerder dit jaar werd - redelijk vanuit het niets - een nieuwe De Tomaso voorgesteld. De rechtenhouder, een durfkapitalist uit Hong Kong die ook de Apollo maakt, plant 72 exemplaren te bouwen. Dit is de motor die erin gelegd wordt.

P72

De P72 werd na zijn onthulling grotendeels zeer positief ontvangen. Een uitzondering was James Glickenhaus, die het jatwerk vindt, en ja: de P72 lijkt inderdaad wel erg veel op de P4/5 van de Amerikaan.

Gezien de link met de extreme Apollo IE, die een V12 onder de kap heeft, en het gebrek aan informatie vanuit de bouwer, gingen sommige mensen er van uit dat de P72 ook wel een V12 zou krijgen. Het zou wel zo kosten-efficiënt zijn immers. De makers besloten iets anders: geheel in lijn met eerdere De Tomaso's krijgt de P72 een supercharged V8 van Ford, die door de bekende tuner Roush onder handen is genomen. De vijfliter motor moet goed zijn voor zo'n 700 pk en 825 Nm. 

De voorvader van de P72, de P70 uit 1965, had ook een 5.0 V8 van Ford onder de kap, dus eigenlijk was het de enige logische consistente keuze. Afgezien van het laatste nieuws weten we nog niet zo bar veel over de P72, bijvoorbeeld hoeveel exemplaren al besteld zijn. U kunt er dus van uitgaan dat het traject tot de productieversie nog wel een tijdje zal lopen. Maar dan weet u in ieder geval welke soundtrack te verwachten.