Helmut Marko: 'Max Verstappen gaat vijf seconden van ronderecord halen in Australië'

Red Bull's talentenjager verwacht vuurwerk van zijn stercoureur bij de terugkeer in Melbourne. Met de geüpdatete RB16B moet de Nederlander recordtijden neer gaan zetten.

Max Verstappen gaat vijf seconden van ronderecord halen in Australië

Voor het eerst sinds 2013 zit Red Bull er al vanaf het begin van het seizoen goed bij. Helaas kwam die goede vorm niet helemaal tot zijn recht tijdens de openingsrace in Bahrein, maar volgens Red Bull Driver Program-chef Helmut Marko is er voldoende perspectief voor de komende Grand Prix: "We kwamen bij de test al als beste uit de bus, en we verloren de race in Bahrein eigenlijk alleen door onduidelijke regels wat betreft de track limits. Ik wil niet op zaken vooruit lopen, maar het lijkt erop dat we echt sterker zijn dan Mercedes."

Updates

Red Bull is al druk bezig met het eerste pakket updates voor de tweede race op Imola. Het Italiaanse circuit ligt de RB16B bovendien een stuk beter dankzij de vele hogesnelheidsbochten.

De update voor Imola zal echter een van velen zijn volgens Marko: "De afgelopen paar seizoenen liepen we steeds achter [op Mercedes]. Dat willen we in het laatste jaar met Honda absoluut vermijden. We zullen daarom continu updates door gaan voeren in de jacht op de titel. Mercedes mag nog steeds niet onderschat worden. Het liefst doen we voor elke Grand Prix een update, maar we moeten goed kijken naar wat mogelijk is."

Down Under

Marko verwacht dat de nieuwe filosofie de Red Bull een van de snelste F1-wagens aller tijden zal maken, ondanks de restricties die voor 2021 opgelegd zijn. Wanneer de Formule 1 hopelijk terugkeert naar Australië moet de Red Bull met Verstappen achter het stuur in staat kunnen zijn om vijf seconden van het ronderecord af te rijden.

De Grand Prix Down Under is vanwege de coronaperikelen verplaatst van openingsrace naar de twintigste op de kalender. Pas eind november zal het circus neerstrijken bij Melbourne. Tegen die tijd heeft de auto waarschijnlijk een flink aantal updates gehad. Marko sluit het mooi af: "Tegen die tijd heeft Mercedes niks meer aan zandzakken."

De fans in Melbourne zijn in ieder geval al overtuigd.

No worries, mate

Helmut kan inderdaad nog wel eens gelijk gaan krijgen. Het circuit van Albert Park wordt namelijk aangepast om de inhaalmogelijkheden te verbeteren. Volgens Apr1ltosport wordt de nieuwe layout inderdaad ongeveer vijf seconden per ronde sneller dan voorheen. De tijd zal het leren of de mooie woorden van de Oostenrijkse ijzervreter werkelijkheid worden.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, Formula 1