Rallyrijders maken ruzie over afsnijden stage

Toyota-rijder Nasser Al-Attiyah mocht toch het podium op nadat hij een flink stuk van een stage afsneed. Tweede man Carlos Sainz kon dit niet waarderen.

Rallyrijders maken ruzie over afsnijden stage

In de Formule 1 maken ze zich de laatste tijd erg druk om track limits. In de rallysport is dit vaak een minder grote kwestie. Zit je naast de weg, dan lig je meestal in een sloot of heb je een flinke rots geraakt. Toch wordt er zelfs in langeafstandsrally's van je verwacht dat je je aan een zekere route houdt, meestal met behulp van een roadbook en GPS-waypoints. Bekende wildebras Nasser Al-Attiyah had die memo echter even niet gekregen.

Flink afsnijden

Tijdens een van de stages van de Rally Andalucia in Spanje werd Al-Attiyah er namelijk op betrapt dat hij een flink stuk van het parcours afsneed. De man uit Qatar stuurt zijn Toyota Hilux Overdrive doodleuk van het gebaande pad af, ramt door de bosjes en komt naast een groep toeschouwers weer de weg op. De filmende fan laat ons nog even mooi zien hoeveel korter Al-Attiyah de klassementsproef daarmee maakte.

Modder gooien

Al-Attiyah ontving twee minuten straftijd voor zijn stunt, maar wist toch met 43 seconden voorsprong de rally te winnen. Met zo'n voorsprong kun je je afvragen waarom hij valsspelen nodig vond. De als tweede gefinishte Carlos Sainz kon zich niet bepaald vinden in die uitslag. In een sterk verontwaardigd Twitter-bericht veroordeelt de Spaanse veteraan de actie van Al-Attiyah en spreekt hij schande van de in zijn ogen veel te lichte penalty. Volgens Sainz is het bovendien niet de eerste keer dat de Qatari zijn eigen weg gekozen heeft op een officiële klassementsproef.

Nasser liet zich echter niet uit het veld slaan (pun intended) door het commentaar van Sainz. Na een plagerige reactie waarin hij Carlos Senior vraagt niet zo teleurgesteld te doen kwam hij namelijk met zijn eigen bewijs: een video van Carlos Sainz in zijn Peugeot tijdens de Baja van 2017. Hierin zien we duidelijk dat de Spanjaard dezelfde trucjes toegepast heeft. Het gekibbel onderling slaat uiteindelijk dus helemaal nergens op. Hopelijk voorkomen ze ze de volgende een Twitter-soap door allebei gewoon binnen de lijntjes te kleuren.

Autosport
  • Red Bull
  • The Shessa