Mercedes doet Europees dealernetwerk in de verkoop 

Fan van het merk met de ster? Das Haus doet binnenkort 25 dealers van de hand.

Mercedes doet Europees dealernetwerk in de verkoop 

Mercedes staat tegenwoordig net zoals concurrent BMW voor een flinke opgave. Het merk is rijkelijk laat met het oppakken van de productie van elektrische auto's, waardoor alles in een keer moet. En daar is op korte termijn erg veel geld voor nodig. Om de EQ-lijn te kunnen financieren doet moederbedrijf Daimler AG een flinke opruimingsactie. Er komt bij meer dan 25 dealer locaties in Europa een bordje voor de deur, aldus Handelsblatt.

McLaren

De verkoop van de dealers is vergelijkbaar met de noodgreep die McLaren uitvoerde om zichzelf te redden. De Britse sportwagenbouwer verkocht het imposante McLaren Technology Centre om kapitaal te kweken en begon het pand vervolgens te huren van de nieuwe investeerder. Zo werden bovendien de vaste lasten sterk verminderd.

1 miljard

De locaties bevinden zich in België, Groot Brittannië en Spanje. Per stuk zullen ze naar verwachting tussen de 30 en 40 miljoen euro op gaan leveren. In totaal hoopt Mercedes met de verkoop €1 miljard op te halen. Als doelgroep noemt het merk prive-dealerorganisaties en investeerders. Als stinkende rijke fan van Mercedes kun je dus ook een bod doen. Voorwaarde is wel dat je iedereen aan het werk houdt: Mercedes wil de banen van de 2.800 mensen werkzaam op de locaties garanderen.

Nieuws
  • Mercedes-Benz