Zo groot is de GMC Hummer EV in het echt

De nieuwe Hummer moet voor de verandering een kleinere ecologische voetafdruk hebben. De letterlijke voetafdruk is echter nog net zo groot als voorheen.

Zo groot is de GMC Hummer EV in het echt

De Hummer EV is General Motors' poging om de groeiende sector van elektrische pickups aan te voeren. De Hummer moet de Tesla Cybertruck, Rivian R1T, Lordstown Endurance en de Ford Lightning in z'n schaduw gaan zetten. Aan de beelden van YouTuber Sinister Coyote 5.0 te zien zal dat in ieder geval in letterlijke zin niet al te moeilijk worden.

Enorm

In het korte filmpje gemaakt vanuit - hoe kan het ook anders - een Ford Mustang, zien we hoe de giga-EV afsteekt tegenover het reguliere Amerikaanse verkeer. Daarbij laten we de Lamborghini Aventador uit het begin even buiten beschouwing. Zelfs vergeleken met een forse Jeep Commander is de EV simpelweg enorm: 5.5 meter lang, 2.2 meter breed en 2.06 meter hoog. Het apparaat maakt dan ook de nodige indruk op de filmer.

Niet voor Europa

Eerder werd al duidelijk dat de GMC door zijn gigantische formaat bij voorbaat al kansloos is in Europa. Het ding weegt namelijk meer dan vier ton, ruim over het 3.500 kilo maximum voor personenwagens.

Een Europese Hummer zou dus begrensd moeten worden op 80 kilometer per uur en exclusief voorbehouden zijn aan bijzonder flamboyante vrachtwagenchauffeurs. Dat kan niet de bedoeling zijn van een 1000 pk supertruck. Al zou het dan wel meteen de snelst accelererende vrachtwagen aller tijden worden.

Elektrisch
  • Sinister Coyote 5.0