Amerikaanse agenten doen straatrace: politiewagens afgeschreven

De politie van Washtington DC heeft een vreemde manier van boeven vangen.

Amerikaanse agenten doen straatrace: politiewagens afgeschreven

De politie ligt de laatste tijd onder een enorm vergrootglas in Amerika. Meerdere schietincidenten met dodelijke afloop hebben ervoor gezorgd dat het vertrouwen flink beschadigd is. Je doet er dus goed aan als agent om je een beetje te gedragen. Bij het 6th District van de politie van Washington DC hebben ze daar blijkbaar toch een andere voorstelling van.

Drag race

Vier agenten in twee police cruisers waren kennelijk benieuwd welke van hun identieke Ford Taurus PPV's sneller was. Het leek ze een prima idee om dit te testen met een drag race door een rustige buitenwijk in het voorstadje Kenilworth.

Volgens ooggetuigen werden er snelheden van tenminste 100 kilometer per uur bereikt voordat het mis ging. Om onduidelijke redenen verloor een van de cruisers de controle en spinde voor de neus van de andere wagen. Aan de foto's te zien lijkt de schade mee te vallen, maar de vier inzittenden werden alsnog afgevoerd naar het ziekenhuis met lichte verwondingen.

Schandalig

Commandant Durriyyah Habeebullah heeft geen goed woord over voor de stunt. Volgens hem zijn de auto's compleet afgeschreven en hebben niet alleen de auto's, maar ook de reputatie van de lokale politie enorme deuken opgelopen.

Habeebullah pleit voor een harde aanpak van dit roekeloze gedrag: "Gisteren werden twee verkenningsvoertuigen afgeschreven omdat agenten in plaats van de misdaad te bestrijden, hun wijken te patrouilleren of verbinding te maken met de gemeenschap besloten een drag race te houden op Anacostia Avenue om vijf uur 's avonds."

"Wat zegt dit tegenover alle leden van de MPD die passie hebben voor hun werk en elke dag hard werken om een verschil te maken? Wat hebben we aan agenten die niet veilig op het plaats delict aankomen en hun auto's total loss rijden? Dit zijn niet onze auto's en we zijn allemaal aansprakelijk op roekeloos rijgedrag met wagens van het departement. Ik hou jullie er allemaal verantwoordelijk voor om hier een diepe discussie over te houden."

Algemeen
  • Fox 5 Washington DC