'Fans toegestaan bij Grand Prix op Monza en Spa'

Net als op Silverstone gaan de deuren op de circuits van Monza en Spa Francorchamps open voor het publiek.

'Fans toegestaan bij Grand Prix op Monza en Spa'

Ondanks de twijfelachtige situatie rondom de pandemie zullen Monza en Spa Francorchamps naar alle waarschijnlijkheid alsnog de tribunes open gooien voor het publiek.

De volle bak van 140.000 toeschouwers op Silverstone zou de aanzet geven om het in Italië en België ook te proberen. Als het in het door de Delta-variant geteisterde Groot Brittannië kan, dan kan het daar immers ook.

6 uur van Monza

Er is wat betreft de Formule 1 nog niets bevestigd, maar het circuit van Monza maakt zich dit weekend nog op voor een groot evenement met een aanzienlijk aantal toeschouwers. Voor de derde ronde van het World Endurance Championship worden 15.000 fans toegelaten. Dat gaat niet zonder enige restricties: de tribunes zijn ingericht in drie 'bubbels' van elk 5000 mensen.

24 uur van Spa

Voor Spa Francorchamps is de situatie vrijwel gelijk. Het eerste evenement waar het publiek wordt toegelaten is de 24 Uur van Spa GT3-race op 29 augustus. Ook de Belgen richten het circuit in volgens de COVID-richtlijnen met drie grote bubbels. Kaartjes voor de race zijn gisteren in de verkoop gegaan.

Zandvoort in de tang

De geplande Grand Prix zullen precies voor en na de Grand Prix van Nederland op 5 september gaan plaatsvinden. Spa is op 29 augustus aan de beurt, terwijl Monza voor 12 september op de agenda staat. De Nederlandse overheid heeft de race recent echter op een zijspoor gezet door de maatregelen rondom grote evenementen plotseling te verscherpen.

Mocht het kort geding dat Dutch GP tegen de staat heeft aangespannen vrijdagmorgen toch falen, dan kun je je dus alvast voorbereiden op de jacht naar tickets voor die andere thuisrace van Max Verstappen. Het Oranje Legioen krijgt zoals het nu lijkt in ieder geval de kans om ergens de boel weer op stelten te zetten.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool