Maak je vrienden jaloers met deze...Hyundai

Jazeker, onder de huid van deze stoere klassieke muscle car is een tien jaar oude Koreaanse budgetbal te vinden.

Maak je vrienden jaloers met deze...Hyundai

Het tunen van een klassieker pakt vaak niet al te best uit. Moderne invloeden toepassen op een oud ontwerp werkt maar zelden: een E63 AMG kruisen met een oude Mustang werkt bijvoorbeeld niet. De handige klussers van Dream Customs India bewijzen dat een moderne auto ombuigen naar een oldschool ontwerp ook niet altijd een goed idee is.

Kaartenhuis

Recht van voren en recht van achteren is deze 'Mustang 1969' nog prima te pruimen, maar het ontwerp stort als een kaartenhuis in elkaar wanneer je de zijkant te zien krijgt. En daar is een hele goede reden voor: het is natuurlijk helemaal geen Mustang.

Made in India

Onder de creatieve in elkaar geknutselde carrosserie zit namelijk een lokaal geproduceerde Hyundai Accent. Het bouwjaar wordt opgegeven als 2009, maar het gaat waarschijnlijk om een ouder model. De tweede generatie (geïntroduceerd in 1999) werd in India namelijk nog vrolijk door geproduceerd tot 2016.

Double bubble

In tegenstelling tot de Lamborghini Aventador van het bedrijf heeft de Mustang 1969 wel een setje spacers meegekregen om de wielen wat verder naar buiten te krijgen. Helaas passen de gekozen velgen niet echt bij de retro-look waar de auto voor gaat. Meer moeite is er gedaan in het interieur. De 'double bubble'-stijl van een origineel Mustang dashboard is op een ruwe manier nagebouwd, zonder de rest van het dash te vervangen.

Zeven dagen

De vreemde proporties en lullige basis werken natuurlijk op de lachspieren, maar het project is desondanks indrukwekkend te noemen. Het team van DCI heeft de auto namelijk binnen een week gebouwd. De conversie is vanaf nu beschikbaar voor klanten. Zij krijgen echter een wachttijd van vier maanden per auto.

Algemeen
  • Dream Customs India