Twijfelachtige Toyota Supra Turbo op weg naar enorm bedrag

Een originele Supra Turbo met lage kilometers is tegenwoordig een kostbare exoot, maar dit felrode exemplaar verbergt iets.

Twijfelachtige Toyota Supra Turbo op weg naar enorm bedrag

De vierde generatie van de Toyota Supra is een van de meest bekende modellen ooit. Met dank aan The Fast and The Furious, Need For Speed en Gran Turismo zijn meerdere generaties opgegroeid met het idee dat het oude topmodel de snelste auto ter wereld is. Originele Supra's zijn door de tuning-gekte die volgde na 2001 bijna niet meer te vinden. Een onverprutste Supra Turbo met handbak is zijn gewicht in goud waard.

Gouden badge

Het exemplaar dat op veilingsite Bring A Trailer te vinden is doet de huidige status van de Supra eer aan met goudkleurige badges. Dat was destijds gewoon een optie af fabriek. Onder de badges vinden we nog meer goud: het gaat namelijk om een originele Supra Turbo uit 1995 met slechts 6571 mijl op de klok. Dat is omgerekend 10.575 kilometer. Het ding is net ingereden dus. Naast de juiste motor heeft de Toyota ook de handgeschakelde zesbak en het Sport Roof targadak.

More than you can afford, pal

Aan alle eisen van de gemiddelde hardcore Supra-freak is dus voldaan. Dat zijn we terug in het huidige bod: de auto staat namelijk al op $136.000. Dat is ongeveer 115.363 euro. Na 26 jaar is de Toyota dus duurder geworden dan de Ferrari F355 uit de beroemde F&F-scene. In 1995 kostte een Supra in Amerika ongeveer de helft van de vraagprijs van de Ferrari. Een snelle blik op Marktplaats leert ons dat je tegenwoordig al een F355 kan hebben vanaf €74.500.

Niet perfect

Met een 2JZ, handbak, een targadak en een lage kilometerstand lijkt het erop alsof de Supra zijn hoge prijs kan rechtvaardigen. Maar er zit een addertje onder het gras. Het shot schuin van achteren lijkt namelijk een kleurverschil te tonen tussen de achterbumper en de rest van de auto. Zo origineel is de auto dus niet. Of de bumper opnieuw gelakt is vanwege een krasje of iets serieuzers is niet bekend. De verkoper claimt dat de geschiedenis van de auto brandschoon is.

Bootje regelen

Heb je maling aan een overgespoten bumpertje en hele diepe zakken, dan kun je nog tot volgende week vrijdag een bod uitbrengen op de Supra. Mocht je de veiling winnen, dan kun je beginnen aan het regelen van transport. De 320 pk sterke krachtpatser staat namelijk in de Amerikaanse staat Michigan. De advertentie vind je hier.

Cargasm
  • Bring A Trailer