Koop de amfibische 'bauto' voor de perfecte zomer

Net boven Groningen vind je de ultieme zomerauto. Met deze Peugeot 205 kun je lekker weg in eigen land.

Koop de amfibische 'bauto' voor de perfecte zomer

Is het een boot? Is het een auto? Is het een tractor? Of is het Lightning McQueen? Nee, het is de beste occasion van dit moment. Dankzij de inspanningen van een groepje creatievelingen uit de omgeving van het Groningse plaatsje Garnwerd kun je voor een prikkie je eigen amfibische auto scoren. Vergeet de oude Amphicar en de wielloze Corvette-boot. Dit is het echte werk.

ABT

De bescheiden Peugeot 205 is door het gezelschap omgebouwd naar een heuse ABT. Nee, geen snel VW-product, maar een Auto, Boot, Trekker. Je kunt de 205 dus met recht een echte crossover noemen. Vul die niche maar eens op, BMW.

De enorme wielen zorgen niet alleen voor extra drijfvermogen, maar dienen ook als het roer. Met raderen in het voorwiel ploegt de Peugeot door het water heen, geholpen door een boegschroef. Natuurlijk is er een open dak en een trap aan de achterkant aanwezig voor maximaal zwemplezier voor maar liefst zes personen.

Nieuw project

De 'bauto' kwam al eerder in de spotlights na een reportage van lokale zender RTV Noord. In het filmpje is te zien hoe effectief de 205 is wanneer je een fatsoenlijke boothelling tot je beschikking hebt. Na alle publiciteit vindt de vriendengroep het echter mooi geweest.

Het is tijd voor een nieuw project. Om daar ruimte voor te maken wordt de Peugeot te koop aangeboden. Er is geen vraagprijs ingesteld op Marktplaats. Op dit moment is het hoogste bod €625. Meebieden op deze ideale zomerbak? De advertentie vind je hier.

Algemeen
  • John Nooren via Marktplaats
  • RTV Noord