India wil Tesla Roadster verslaan met de Azani EV

De elektrische hypercar moet een geduchte concurrent voor Elon's vlaggenschip gaan worden.

India wil Tesla Roadster verslaan met de Azani EV

We zitten op dit moment in een tweede golf van kleine bedrijfjes met grote beloftes over hypercars. In 2005 ontketende de Bugatti Veyron een eindeloze stroom aan startups die auto's met vijfentwintig cylinders, veertien turbo's en drie miljoen pk zouden gaan bouwen. Topsnelheden die in de buurt kwamen van vliegverkeer werden regelmatig in de rondte gestrooid. Tegenwoordig draait het allemaal om elektrisch, na goed voorbeeld van Tesla. In 2017 presenteerde de Amerikaanse EV-gigant namelijk de Roadster 2, met de belofte van een bizarre 0-100 tijd van 1.9 seconden.

Mean India

De vaporware industrie lette goed op, want na de Roadster kwam de ene na de andere render van een EV met twintig motoren, zesduizend pk en een minuscule acceleratietijd voorbij. De nieuwste holografische hypercar komt echter niet uit Amerika, Bulgarije of China, maar uit India. Het nogal kinderlijk genaamde Mean Metal Motors presenteerde daar namelijk de Azani EV.

Luchtfietserij

Zoals je mag verwachten is de Azani niet echt. Althans, nog niet. Mean Metal Motors laat zich echter niet tegenhouden door het feit dat ze niets meer dan een paar ruwe afbeeldingen hebben. De hypercar heeft volgens hen 1000 pk en 1000 Nm en kan van nul naar honderd sprinten in 2.1 seconden. Pas bij 354 kilometer per uur is de koek op. Bovendien doet de Azani dit allemaal op een 120 kwH accu die een actieradius geeft van 523 kilometer.

UIteraard staat de auto ook op het circuit zijn mannetje met dubbele wishbones, adaptieve demping, geventileerde carbon-keramische remschijven en intelligente torque-vectoring. Hulpmiddelen zoals adaptieve cruise control, dodehoek -herkenning, noodrem, botspreventie en automatische lane assist staan ook allemaal op het verlanglijstje van de Indiase startup.

Doneren

Concrete plannen voor een daadwerkelijke auto heeft Mean Metal Motors echter nog niet. Het bedrijf zoekt via hun website naar investeerders om de Azani van fantasie naar realiteit te halen. Mocht je het project willen steunen, dan kun je hier contact met ze opnemen. Wij wensen ze in ieder geval alle succes toe.

Elektrisch
  • Mean Metal Motors, Tesla