Chinezen gaan 1400 pk hybride hypercar maken in Ferrari's achtertuin

De invasie is begonnen. Chinese bedrijven Silk EV en FAW gaan in de achtertuin van Ferrari een nieuwe hypercar bouwen. De Honqi S9 moet de Europese concurrentie van de kaart vegen.
Chinezen gaan 1400 pk hybride hypercar maken Ferrari's achtertuin

We wachten er al een tijdje op, maar het is eindelijk zover. China's eerste serieuze poging om in te breken op de Europese markt is hier. Na het jammerlijke falen van levensgevaarlijke koekblikken als de JMC Landwind en de Brilliance BS6 zoekt de eerste autofabriek van het land het hogerop. First Auto Works gaat in samenwerking met Silk EV hypercars bouwen in Italië, en voor de verandering is het niet een slechte kopie.

Emilia Romagna

De nieuwe joint venture zal zich gaan vestigen in de Emilia-Romagna regio, waar ook de fabrieken van Lamborghini, Ferrari en Pagani te vinden zijn. Onder de merknaam Hongqi moeten er supercars, hypercars en luxe SUV's van de band gaan rollen. Hongqi is beter bekend als de maker van de Chinese presidentiële limousine, lange tijd een van de weinige auto's die überhaupt in het land rondreed.

De Hongqi CA770 domineerde decennia lang het straatbeeld in China.

Walter da Silva

Een concept-versie van Hongqi's eerste nieuwe model, de S9, werd getoond op de Frankfurt Motor Show in 2019. Ex-Alfa Romeo en VAG-designer Walter da Silva is aangenomen als Vice President of Styling om de auto productierijp te maken. Da Silva was onder andere verantwoordelijke voor de Alfa Romeo 156, Volkswagen Scirocco III en de originele Audi A5.

S9

De Hongqi S9 wordt aangedreven door een V8 met elektrische ondersteuning. Het systeemvermogen moet zo'n 1400 pk bedragen. Hoe groot die V8 is en of er wel of niet turbo's aanwezig zijn is niet bekend. Ook weten we nog niet welk percentage van het vermogen elektrisch is.

De hybride hypercar moet van nul naar honderd kunnen sprinten in zo'n 1.9 seconden. Da's toevallig dezelfde tijd die Tesla opgeeft voor de inmiddels bijna mythische tweede generatie van de Roadster. De S9 moet in Europa omgerekend zo'n €1,2 miljoen gaan kosten.

Gesponsorde elektrificatie

De S9 moet een eerste aanzet zijn voor een hoogwaardig modellengamma met premium EV's. Aangezien verbrandingsmotoren richting de afgrond gaan is er binnenkort immers ook geen ruimte meer voor hybrides.

De FAW/Silk samenwerking wordt mede mogelijk gemaakt door de Italiaanse regering als onderdeel van het nieuwe Silk Way programma dat de samenwerking tussen Europese landen en de Chinese overlord moet bevorderen. De Italianen hopen met de overvloed van Chinese yuans het economisch ploeterende land een nieuwe impuls te kunnen geven.

Of dat in het voordeel van Italie gaat werken is nog maar de vraag, maar een ding is zeker: als je Hongqi kapot gaat kun je niet langer "Made in China!" roepen.

De S9 moet gezelschap krijgen van de E115, een elektrische X7-kloon.