Ferrari 488 Challenge camerawagen is perfect voor F&F

Deze speciale Fezza maakt het fysiek opnemen van de snelste achtervolgingsscenes mogelijk. Kijkt u mee, meneer Diesel?

Ferrari 488 Challenge camerawagen is perfect voor F&F

Er is in de moderne filmindustrie bijna geen scene meer die zonder CGI gerealiseerd wordt. Alles en iedereen rolt tegenwoordig uit de computers van chronisch onderbetaalde digi-tekenaren. Indrukwekkend, maar het eindproduct voelt vaak nogal doods aan. Voor het echte gevoel van realisme moet je sommige dingen gewoon echt doen. Met deze filosofie is het kleine Britse bedrijfje Ralle een partnerschap aangegaan met Talos Vehicles, een bouwer van militaire voertuigen.

Challenge

Ralle is gespecialiseerd in het filmen van race en rallyauto's op hoge snelheid, dus een militair voertuig is niet per se de beste keuze. Toevallig runt Talos ook een Ferrari Challenge team. Van een van die auto's werd dankbaar gebruikt gemaakt voor de creatie van de ultieme camerawagen. Met een 680 pk sterke 3,9 liter V8 en een gewicht van 1340 kilo is de 488 Challenge in standaard vorm in staat om de sprint van nul naar honderd in 2.9 seconden af te raffelen. De pret houdt pas op bij 340 kilometer per uur.

Belletje naar Vinnie?

Natuurlijk hebben we het hier niet over een standaard 488 Challenge. Vanwege de uitgebreide camera setup is de auto niet alleen een beetje zwaarder, maar vooral een stuk minder gestroomlijnd. De top is door de extra weerstand verlaagd naar een ronde 320 kilometer per uur. Toch meer dan voldoende voor de meeste actiescenes, lijkt ons zo.

Waar Ralle de Ferrari specifiek voor zal gaan gebruiken is nog niet bekend. Misschien is een telefoontje naar Universal Studios een idee. Een meer realistische reboot van de Fast en Furious franchise zou meer dan welkom zijn. Na het tiende deel moeten Vin Diesel en co immers toch iets anders gaan verzinnen.

Goed gevecht

Tot die tijd kan de Ralle Ferrari 488 Challenge om de titel van snelste camerawagen ter wereld gaan uitvechten met de Lamborghini Huracan van IDO Aerials. De Lambo heeft officieel een topsnelheid van 325 kilometer per uur, maar hoe groot het effect van de camera is is niet bekend. We zouden graag een goed gevecht zien tussen de twee wagens. De beelden zullen in dat geval in ieder geval perfect zijn.