'Lamborghini Jumpacan' klaar voor eerste offroad race (video)

De zwaar aangepaste Lamborghini Huracan van YouTubers B is for Build is eindelijk klaar. De voormalige schadebak staat ingeschreven voor de Mint 400 offroad race.

'Lamborghini Jumpacan' klaar voor eerste offroad race 

Van een dure supercar verwacht je veel, maar het maken van enorme sprongen in de woestijn zit daar meestal niet bij. Afgezien van de exotische Mega Track is er nooit een supercar geweest die ook maar in de buurt komt van een echte offroad racer.

De YouTubers van B is for Build vonden het hoog tijd dat daar verandering in kwam. Met een in puin gereden Lamborghini Huracan als basis gingen de mannen aan de slag om een exotische offroad buggy te creëren.

Volledig gestript

Zoals je kunt zien is er tijdens dat proces een hoop Lambo verloren gegaan. Het volledig gestripte karkas van de Huracan werd gekoppeld aan nieuwe subframes voor en achter waar offroad ophanging met veel langere veerwegen aan bevestigd werd. Ruiten werden achterwege gelaten, maar de auto kreeg wel de deuren mee die elke moderne Lamborghini eigenlijk zou moeten hebben.

Amerikaanse stijl

Helaas werd het 'less is more' mantra ook toegepast op de motorruimte. Achterin vinden we namelijk niet de bekende 5,2 liter V10, maar een zwaar aangepaste, 600 pk-sterke GM LS V8 uit een pickup. Qua vermogen is de auto er dus op achteruit gegaan, maar de betrouwbaarheid en koppel laag in het toerenbereik maken het Amerikaanse blok de betere keuze. Erg on-Amerikaans is de versnellingsbak: de LS is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak.

Echte racer

De wat klunzig genaamde 'Jumpacan' is niet zomaar een peperduur speeltje. B is for Build heeft de wagen ingeschreven voor de Mint 400 offroad race rond Las Vegas. Het evenement is een mildere variant van slopende races zoals de Baja 1000. De Jumpacan is niet het vreemdste voertuig dat ooit aan de startlijn gestaan heeft. In 1977 reed er zelfs een enorme M60 tank mee. Dit jaar heeft de organisatie dan ook een speciale klasse ingericht voor militaire voertuigen.

De M60 race tank, Mint 400 1977.

December

Al voorbereiding loopt de Lamborghini een uitgebreid testprogramma door in de woestijn. B is for Build heeft gelukkig nog even de tijd om de kinderziektes eruit te werken: de vijfdaagse Mint 400 gaat pas op 1 december van start. We zijn benieuwd of de gave kruising tussen Mad Max en Batman's Tumbler ongeschonden de finish haalt.

Cargasm
  • B is for Build
  • The Mint 400